Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική τιμή στον Ν. Καζαντζάκη

Με αφορμή τα 25χρονα της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» η τοπική - κρητική επιτροπή φίλων του Ν. Καζαντζάκη διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διά μέσου των εικαστικών τεχνών». Για το σκοπό αυτό απευθύνεται σε Κρήτες εικαστικούς -εντός και εκτός Κρήτης- με υπεύθυνη για την επιμέλεια της έκθεσης την εικαστικό Χρυσούλα Σκεπετζή (τηλ. 697.6955.084, e-mail: skepetzichrysoula@hotmail.com).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη, με δεκαπενθήμερη διάρκεια στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε χώρους που θα ορίσει ο Δήμος ή η Αντιπεριφέρεια. Θα ακολουθήσει παρουσίασή της, μετά από πρόσκληση τοπικών επιτροπών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (ίσως και στο εξωτερικό), οπουδήποτε υπάρχει τοπική επιτροπή της ΔΕΦΝΚ, ως μεμονωμένη εκδήλωση ή παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις - δραστηριότητες. Στους χώρους της έκθεσης θα ξεναγούνται ομάδες μαθητών, προκειμένου να γνωρίσουν μέσω της τέχνης τον μεγάλο Ελληνα συγγραφέα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην έκθεση: Οι καλλιτέχνες να είναι αποδεδειγμένα Κρήτες (με αντίγραφο ταυτότητας ή πιστοποιητικού γέννησης), όπου κι αν ζουν. Να είναι μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (με αντίγραφο ταυτότητας επιμελητηρίου). Να καταθέσουν στο παραπάνω e-mail μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτός από την ταυτότητα του Επιμελητηρίου και την αστυνομική, τα παρακάτω: 1) βιογραφικό σημείωμα στα ελληνικά και τα αγγλικά. 2) φωτογραφικό υλικό για το έργο ή τα έργα τους (δεκτά έως και 3 έργα). 3) κείμενο και πληροφορίες για το έργο τους στα ελληνικά και τα αγγλικά. 4) πληροφορίες επικοινωνίας, e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο.

Θα γίνονται δεκτά έργα όλων των ειδών: χαρακτικά, ζωγραφικά, γλυπτικά, εγκαταστάσεις, video art κλπ.). Τα έξοδα μετακίνησης των έργων θα καλύπτονται από τις τοπικές επιτροπές των πόλεων όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση. Για τυχόν φθορές κατά τη μετακίνηση ή τη φιλοξενία δεν ευθύνονται οι διοργανωτές ούτε η επιμελήτρια. Οι καλλιτέχνες παρακαλούνται για την ασφάλεια του έργου να το συσκευάζουν κατάλληλα, ώστε να αποσφραγίζεται και να επανασυσκευάζεται εύκολα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ