Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η ναζιστική σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο

Ξεχείλισε για άλλη μια φορά η σαπίλα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη ρατσιστική χολή της και τη συστημική της βία να επιδεικνύονται ξανά εναντίον μεταναστών βιοπαλαιστών αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Οπως και οι πρόγονοί τους χιτλερικοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χρυσαυγίτες απειλούν ανθρώπους ότι θα τους γδάρουν το δέρμα, θα τους κάψουν σε φούρνους, θα τους βγάλουν τα δόντια!

Συγκεκριμένα, στην προεκλογική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, σπουδαστής σχολής κινηματογράφου φέρεται να πέρασε ένα μήνα κοντά στην οργάνωση μαζεύοντας υλικό για ντοκιμαντέρ. Η κάμερα καταγράφει το στέλεχος της οργάνωσης και υποψήφιο βουλευτή τότε στην Α' Αθηνών Α. Πλωμαρίτη να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές βρίζοντας αλλοδαπούς αλλά και να συνομιλεί με ομοϊδεάτες του για το θέμα των μεταναστών και τους τρόπους... εξουδετέρωσής τους.

Το βίντεο προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι «Channel 4», δείχνοντας τον Πλωμαρίτη και άλλους χρυσαυγίτες στον Αγιο Παντελεήμονα να λένε γελώντας ότι: «Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλοτσιές», «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και να κάνουμε «τους μετανάστες σαπούνια», «θα τα έχουμε σαπούνια για τα αμάξια και τα πεζοδρόμια» ή ότι με το δέρμα τους «θα φτιάξουμε λαμπατέρ». Τους χαρακτηρίζουν «μιάσματα», «υπανθρώπους» και «μπαμπουίνους» που «μας αναπνέουν τον αέρα μας». Εξάλλου, σε ερώτηση που κάνουν μεταξύ τους «Τι άλλο θα πάρεις, ρε Γιώργο, από τους αριστερούς;», δίνεται η απάντηση «τα δόντια θα πάρουμε για κομπολόγια».

Στο εμετικό παραλήρημα των φασιστοειδών εμφανίζονται κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, αυτοί που παρουσιάζονταν από τα αστικά Μέσα ενημέρωσης πριν από μερικά χρόνια σαν «αγανακτισμένοι κάτοικοι» να ξερνούν ρατσιστική χολή. Ολα όσα ακούγονται είναι βγαλμένα μέσα από την αστική προπαγάνδα, που αναδεικνύει ως ενόχους για όλα τα δεινά του λαού τους μετανάστες. Αυτά που λέει και κάνει η Χρυσή Αυγή πυροδοτούνται από την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», της «ανακατάληψης της πόλης μας» που σήκωσε η ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εγκαινιάζοντας το απάνθρωπο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών. Αλλωστε, η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απόσπασμα του ντοκιμαντέρ. Η Εισαγγελία παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ