Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζήτησαν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε η περιφερειακή αρχή Αττικής στα ερωτήματα που έθεσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια προχτεσινής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που προκάλεσαν με σχετικό αίτημά τους οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, επαναβεβαιώθηκε ότι η Αττική παραμένει ανοχύρωτη σε τέτοια φυσικά φαινόμενα, καθώς το κράτος και οι φορείς του αδιαφορούν, στο πλαίσιο έστω αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

Εισηγούμενος το θέμα, εκ μέρους των εκλεγμένων του Κόμματος, ο Β. Βακάλης, θύμισε ότι στις πρόσφατες πλημμύρες αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα συντήρησης ή και βελτίωσης του δικτύου ομβρύων, της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων, της έλλειψης πόρων, της αδυναμίας των ρεμάτων να βρουν διέξοδο, τα κενά σε μέσα και προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών. Και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή έργων, που ανάμεσα σε άλλα θα κινητοποιήσουν και τον κατασκευαστικό και βιομηχανικό κλάδο και τον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία και κυρίως στα λαϊκά νοικοκυριά, στα μικρά καταστήματα και στις βιοτεχνίες. Επίσης, να πραγματοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό έργα υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, με προτεραιότητα την κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων όμβριων υδάτων.

Από την πλευρά της, η Περιφερειακή αρχή παραδέχθηκε μεν την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, την ίδια ώρα όμως εστίαζε στον επικουρικό ρόλο που έχει η Περιφέρεια για να αποποιηθεί των ευθυνών της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ