Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου

Ο θάνατος ενός κρατούμενου και τα προβλήματα διαβίωσης των φυλακισμένων ήταν η αιτία να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή χτες το πρωί στις φυλακές Ναυπλίου. Οι κρατούμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αιφνίδιο θάνατο ενός 26χρονου Παλαιστίνιου έκαψαν στρώματα στην Α και Γ πτέρυγα των φυλακών.

Οι ίδιοι επέστρεψαν αργότερα στα κελιά τους, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέφτασαν στην περιοχή και βρέθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις των φυλακών δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια προαυλισμού, λίγο μετά τις 10 το πρωί, κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, με αφορμή το θάνατο του συγκρατούμενού τους προχτές Δευτέρα, αλλά και για την πλημμελή ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο θάνατος του κρατούμενου οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και λίγο μετά εξέπνευσε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις φυλακές Ναυπλίου είναι υπόδικοι, η χωρητικότητα είναι για 314 άτομα και αυτή την περίοδο βρίσκονται 500 κρατούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ