Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Κηδεύτηκε ο 21χρονος φοιτητής

Σε κλίμα ανείπωτης οδύνης αλλά και οργής κηδεύτηκε χτες ο 21χρονος Σάββας Παπαδόπουλος στα Χανιά, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ένας εκ των δύο φοιτητών που έχασε τη ζωή του - οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο - σε σπίτι στη Λάρισα, επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι και «πνίγηκαν» από την έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Σ. Παπαδόπουλου που αδυνατούν να χωνέψουν πως το παιδί τους «έφυγε» με αυτό τον τρόπο. Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές και κάτοικοι της περιοχής για να τους συμπαρασταθούν. Τη σορό του άτυχου νέου μετέφεραν στους ώμους τους μέχρι το κοιμητήριο συμφοιτητές και παλιοί συμμαθητές του.

Το περιστατικό στη Λάρισα ανέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ