Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ, επιστολές καθώς και σχέδιο απόδρασης κατηγορουμένων για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρονται να βρέθηκαν στα τέσσερα από τα πέντε USB - sticks τα οποία κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Το πέμπτο usb έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση - ανάλυση.

ΕΠΙΘΕΣΗ από ομάδα αγνώστων σημειώθηκε προχθές το βράδυ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου. Τα περίπου 30 άτομα πλησίασαν το Τμήμα λίγα λεπτά μετά τις 11.30 το βράδυ και πέταξαν εναντίον της εισόδου και ενός περιπολικού συνολικά έξι βόμβες «μολότοφ».

ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ της Μ. Μπεραχά (σύζυγος του Κ. Γουρνά) για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» πρότεινε χτες ο εισαγγελέας Α. Λιόγας σε αντίθεση με τους άλλους επτά κατηγορουμένους, που πρότεινε την ενοχή τους. Οπως υποστήριξε στην αγόρευσή του, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη Μ. Μπεραχά, καθώς μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο, είναι DNΑ που εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο. Για τους 4 (Σ. Νικητόπουλο, Χρ. Κορτέση, Ευαγ. Σταθόπουλο και Κ. Κάτσενο) που αρνούνται από την αρχή ότι είναι μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης και ?οτι μετείχαν σε ενέργειές της, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στο ...συνωμοτικό τρόπο με τον οποίο συνομιλούσαν και συναντιόντουσαν και επειδή αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό γιατί, όπως είπε, «από αυτή την άρνηση συνάγεται δικαστικό τεκμήριο». Τέλος, για τους Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνά, που από την αρχή έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση, ο Α. Λιόγας, ζήτησε την ενοχή τους για συμμετοχή. Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα, εισηγήθηκε την ενοχή τους, για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ