Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Δυνατό τεστ ενόψει Βοσνίας

Με στόχο να διαπιστωθεί η κατάσταση των διεθνών και η ανταπόκριση (κυρίως των νέων) προσώπων στα θέλω του Σάντος, η εθνική αντιμετωπίζει απόψε (21.30, MEGA - «Γ. Καραϊσκάκης») την Ελβετία. Πάντως, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα ήθελε άλλη αντίπαλο, ώστε να μπορεί να δοκιμάσει περισσότερα πράγματα.

Οπως, εμμέσως πλην σαφέστατα, παραδέχτηκε χτες: «Το παιχνίδι δεν αποτελεί τεστ για τα πλάνα μας με τη Βοσνία, γιατί οι δύο αυτές ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Βεβαίως και η Ελβετία είναι πολύ δυνατή, ωστόσο είναι διαφορετική από τη Βοσνία, γι' αυτό ακριβώς δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πλάνα που θέλουμε».

Επισήμανε πως το γεγονός ότι πρόκειται για φιλικό δεν επιτρέπει χαλαρή αντιμετώπιση («όλα τα ματς είναι πολύ σημαντικά, να μη χαλαρώνουμε»), ενώ για τις απουσίες ακραίων, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαμε εξτρέμ με την καθαρή έννοια του όρου, πλην ίσως ελάχιστων εξαιρέσεων. Οπότε προσπαθούμε να "καμουφλάρουμε" τις θέσεις αυτές. Η στρατηγική μας δεν έχει αλλάξει. Στην άμυνα θέλουμε να παίζουμε δυνατά και να πιέζουμε τον αντίπαλο, ώστε να κάνει λάθη και στην επίθεση. Να έχουμε σωστή κυκλοφορία και να φτάνουμε με σωστό τρόπο στην αντίπαλη περιοχή. Αλλες φορές η φιλοσοφία μάς βγαίνει άλλες όχι».

«Την κατάσταση και την αγωνιστική ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών που δεν παίζουν αρκετά στους συλλόγους τους» περιμένει να δει ο Γερμανός εκλέκτορας των Ελβετών, Οτμαρ Χίτσφελντ. Χαρακτήρισε την εθνική Ελλάδας «μια ομάδα που παίζει δυνατά και μπορεί να αλλάξει γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ