Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Συνεχίστηκαν και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα οι αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις, με επίκεντρο των τελευταίων τουλάχιστον, περιοχές κυρίως στο βόρειο Ιράκ. Χτες, καμικάζι ανατινάχθηκε σε σύναξη σουνιτών φυλάρχων που απαρτίζουν ένοπλες ομάδες κατά της «αλ Κάιντα» που συνεργάζονται με την κυβέρνηση Μάλικι στην πόλη Ταζ, βόρεια της Βαγδάτης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι.

ΑΛΑΜΠΑΜΑ.-- Μία βδομάδα κλείνει σήμερα η ομηρία του πεντάχρονου Ιθαν σε υπόγειο καταφύγιο απομονωμένης αγροικίας στη νοτιοανατολική Αλαμπάμα από συνταξιούχο νταλικιέρη με ψυχολογικές διαταραχές. Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν την Κυριακή επικοινωνία με τον απαγωγέα καταφέρνοντας να εφοδιάσουν τον μικρό όμηρο με φάρμακα και παιχνίδια...

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Σκοτώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια συντριβής ελικοπτέρου στη βόρεια Παραγουάη σε ηλικία 69 ετών ο στρατηγός ε.α. Λίνο Οβιέδο, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Απρίλη. Το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή μεταξύ των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας. Συμμετείχε στο πραξικόπημα του 1989 για την ανατροπή του (γερμανικής καταγωγής) δικτάτορα Αλφρέντο Στρέσνερ που καταδυνάστευε το λαό από το 1959.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.-- Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 38 τραυματίστηκαν κατά την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου προχτές πρωί σε ορεινό δρόμο της Καλιφόρνια καθ' οδόν προς την Τιχουάνα του Μεξικού.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς ενέκρινε την Κυριακή ο Ινδός Πρόεδρος, Πρανάμπ Μουχερτζί, ανεβάζοντας τις προβλεπόμενες ποινές σε 20 χρόνια φυλάκιση και ενδεχόμενη θανατική ποινή. Την ίδια στιγμή οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης στα μέσα Δεκέμβρη, που οδήγησε τελικά στο θάνατό της, δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν χτες πως ο σκελετός που βρέθηκε τον Οκτώβρη σε χώρο στάθμευσης κοντά στην εκκλησία Γκρέι Φρίαρς του Λονδίνου ανήκει στον βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδο τον Γ', τον τελευταίο Αγγλο μονάρχη που πέθανε σε μάχη (1485, μάχη του Μπόσγουορθ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ