Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Να ανακληθούν οι αποφάσεις που τους εξοντώνουν

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες

Συνάντηση με το Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Π. Κοκκόρη, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του κλαδικού σωματείου Κλωστοϋφαντουργών «ΚΛΩΘΩ», απαιτώντας την άμεση άρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ με την οποία καταργείται η ειδική επιδότηση που κέρδισαν.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβρη του 2012, με εγκύκλιο του ΙΚΑ καταργήθηκε η ειδική επιδότηση που έπαιρναν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας οι οποίοι είχαν συμπληρώσει 7.500 ένσημα και ήταν από 50 χρονών και πάνω, την οποία κέρδισαν έπειτα από σκληρούς αγώνες. Ταυτόχρονα, όμως, «έκοψε» και την όποια δυνατότητα είχαν αυτοί οι εργαζόμενοι να βγουν στη σύνταξη αφού θεωρεί ως πλασματικά τα χρόνια ασφάλισης με ειδική επιδότηση. Σα να μη φτάνει όμως αυτό, καλεί και όσους συνταξιοδοτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν. Πρόκειται για μια απόφαση εξόντωσης των απολυμένων και συνολικά αφορά περίπου 480 οικογένειες, μόνο από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, αφού αντίστοιχο μέτρο εφαρμόστηκε και σε άλλους κλάδους.

Χτες, το υπουργείο ισχυρίστηκε πως εξετάζει ήδη το θέμα και πως έχει διαβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να δοθεί απάντηση στους εργαζόμενους μέχρι τη Δευτέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλαδικού συνδικάτου ΚΛΩΘΩ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Αλληλεγγύη στους εργάτες της «ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ»

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του Συνδικάτου ΚΛΩΘΩ, πήγε στο εργοστάσιο της FINTEXPORT για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους εργάτες που συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ