Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλει ο ΦΣΑ

Η βασική προτεραιότητα των φαρμακοβιομηχάνων και των φαρμακεμπόρων που είναι η διασφάλιση του μέγιστου κέρδους αφήνει, για μια ακόμα φορά, άδεια τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρεί τους αρρώστους στην ώρα της ανάγκης για τα φάρμακά τους.

Χτες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα εξασέλιδο κατάλογο με ελλείψεις εκατοντάδων σκευασμάτων από 17 πολυεθνικές εταιρείες, που διαπιστώθηκαν στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό των Φαρμακοποιών Αττικής. Οι πολυεθνικές έχουν περιορίσει τις εισαγωγές στη χώρα λόγω των μεγάλων οφειλών του Δημοσίου, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Κ. Φρουζή ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ. Στις περιορισμένες εισαγωγές έρχονται να προστεθούν και οι λεγόμενες «παράλληλες εξαγωγές» που κάνουν οι φαρμακέμποροι καθώς σε άλλες χώρες οι τιμές είναι μεγαλύτερες απ' αυτές που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Η κυβέρνηση - διά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων - παρακολουθεί ως θεατής τη δραματική αυτή εξέλιξη καθώς για να υπάρξει διαπιστωμένη έλλειψη σκευασμάτων πρέπει να απουσιάζουν τουλάχιστον από το 20% των φαρμακείων κάθε νομού. Δηλαδή, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων, αν δεν έχουν δηλώσει εγγράφως 700 φαρμακεία ότι δεν έχουν συγκεκριμένο σκεύασμα αυτό δε θα θεωρείται ότι λείπει!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ