Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εγκληματικό νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

Ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής

Ρυθμίσεις προς αντιδραστική κατεύθυνση σε μια σειρά από θέμα που αφορούν κυρίως την Ειδική Αγωγή και τη φοιτητική μέριμνα περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον οργανισμό διά βίου μάθησης που συζητείται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώνεται σήμερα.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα για την Ειδική Αγωγή που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και τόνισε ότι με τις διατάξεις του επιχειρούνται αλλαγές σε πολύ αντιδραστική κατεύθυνση, οι οποίες θα χειροτερεύσουν την κατάσταση, αφού βασικός άξονας είναι η σταδιακή απαγκίστρωση του κράτους από την ευθύνη να εξασφαλίζει τη λειτουργία των ειδικών σχολείων με το μόνιμο προσωπικό και τις αναγκαίες υποδομές.

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει η ρύθμιση για την Ειδική Αγωγή είναι επακρής λόγος για να το καταψηφίσουμε είπε ο Γ. Γκιόκας, τονίζοντας: «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντιεπιστημονικές και απαράδεκτες και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των σχολείων Ειδικής Αγωγής».

Προωθείται, είπε, η γενικευμένη ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε γενικά σχολεία, χωρίς κριτήρια και θα ακολουθηθεί μια μακροχρόνια και ψυχοφθόρα διαδικασία αξιολόγησης αυτών των παιδιών και ταυτόχρονα αποψιλώνονται τα ειδικά σχολεία από το προσωπικό τους, αφού αυτό θα πρέπει να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο και από επιτροπή σε επιτροπή, προκειμένου να συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης και υποστήριξης των παιδιών.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί και στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, βιβλιοθήκες), αφού δεν ικανοποιούνται στο ελάχιστο οι ανάγκες των φοιτητών και των σπουδαστών και είπε ότι γι' αυτό το λόγο το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένη τροπολογία (θα συζητηθεί σήμερα) που αφορά στη δυνατότητα μετεγγραφής για φοιτητές και σπουδαστές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, για μονογονεϊκές οικογένειες, για οικογένειες ανέργων, πολύτεκνων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και βέβαια για φοιτητές που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η σχετική τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση, είπε ο Γ. Γκιόκας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και την ίδια στιγμή με τις διατάξεις για την αξιοποίηση του ΕΙΝ ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη παράδοση των δομών του στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ κατέθεσε, επίσης, και δύο τροπολογίες που αφορούν σε θέματα προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ