Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΘ
Με ενιαίο πνεύμα οδεύει προς την αγορά...

Ενωμένοι και σε απόλυτη σύμπνοια, παλιοί (Πρυτανεία, Σύγκλητος) και νέοι (Συμβούλιο Ιδρύματος) θεσμοί του ΑΠΘ, προχωρούν ακάθεκτα στην υλοποίηση του νέου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου επιχείρηση. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν προχτές, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ιδρύματος, Ρίτσαρντ Χάντερ, καθηγητής του Κέιμπριτζ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Β. Ταρλατζής και ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος, σημειώθηκε πως η κοινή αυτή παρουσία τους αποτελεί μήνυμα ενότητας και συνεργασίας των τριών θεσμών διοίκησης του ΑΠΘ.

Το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος, έχει ήδη ορίσει επιτροπές και έχει αναλάβει δράση κάνοντας συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της «σύνδεσης του ΑΠΘ με την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρ. Χάντερ, αναφέρθηκε στην εξυγίανση των οικονομικών του ΑΠΘ, που όπως είπε θα έρθει μέσα από την αξιοποίηση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, αλλά και σε άλλες ερευνητικές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτυχθούν περισσότερο και να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Αλλωστε, βήματα σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται ήδη με το ΑΠΘ να προχωρά στη δημιουργία μόνιμου καναλιού επικοινωνίας ερευνητών με τις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ