Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Με εισαγωγές επιχειρούν να συγκρατήσουν τις τιμές

Με το πρόσχημα της επάρκειας αμνοεριφίων στην πασχαλινή αγορά, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, ακόμα και την ΠΓΔΜ - εφόσον βάλει τη σφραγίδα «Fyrom» - κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκρατήσει τις τιμές στην αγορά, προκειμένου να ελέγξει τις επιπτώσεις στον τιμάριθμο. Ωστόσο, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία των τελευταίων ετών, που η διαμόρφωση των τιμών είναι «ελεύθερη», δηλαδή ανεξέλεγκτη, στην πράξη αυτοί που πληρώνουν τη «νύφη» της απελευθέρωσης είναι οι παραγωγοί που αναγκάζονται να περιορίσουν το κέρδος τους και οι καταναλωτές που σε κάθε περίπτωση θα πληρώσουν τελικά ακριβά τον πασχαλινό οβελία.

Πάντως, από σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκινάει τον παραδοσιακό κύκλο των «διαπραγματεύσεων» με τους φορείς της αγοράς για τη συγκράτηση των τιμών. Συγκεκριμένα, σήμερα η υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη πρόκειται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της αγοράς της Βαρβακείου και των Σωματείων Κρεοπωλών Αθήνας και Πειραιά, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το εορτινό ωράριο

Στο μεταξύ δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου το ωράριο λειτουργίας που θα ακολουθήσουν τα εμπορικά καταστήματα κατά την περίοδο των γιορτών για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, το ωράριο από τις 5 μέχρι τις 14 Απρίλη θα έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απρίλη από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.
  • Σάββατο 7 Απρίλη 9.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.
  • Μ. Δευτέρα μέχρι και Μ. Πέμπτη 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
  • Μ. Παρασκευή 1.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ.
  • Μ. Σάββατο 9.00 π.μ. - 3.00 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ