Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την Παρασκευή η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ

Μεθαύριο Παρασκευή θα εκδοθεί η απόφαση από τον Αρειο Πάγο στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που «μπλόκαρε» την ενσωμάτωση και την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση στο 3μελές Συμβούλιο Αναστολών του Αρείου Πάγου οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβαν τους γνωστούς κινδυνολογικούς ισχυρισμούς πως θα υπάρξει απώλεια δημοσιων εσόδων πάνω από 1.000.0000.000 ευρώ, ελλειμματικός προϋπολογισμός κλπ. Το Συμβούλιο άκουσε τις απόψεις των αντιδίκων χωρίς να εκδώσει απόφαση, καθώς επιφυλάχθηκε για την Παρασκευή.

Πάντως, ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί η προσπάθεια φοροληστείας του λαού για να ενισχυθεί το κεφάλαιο και για να καλυφθούν οι ζημιές από την καπιταλιστική κρίση.

Η απόφαση του Συμβουλίου Αναστολών θα ισχύσει μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών στον Αρειο Πάγο, η οποία προσδιορίστηκε για τις 22 Μάρτη 2013. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υποβλήθηκε από την ΔΕΗ έφεση, καθώς η διαδικασία αυτή τελικά παρακάμφθηκε και το Δημόσιο προτίμησε την απευθείας προσφυγή στον Αρειο Πάγο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ