Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Σήμερα η παρέμβαση για την προστασία των ανέργων

Αγωνιστική παρέμβαση για την ουσιαστική προστασία των ανέργων ναυτεργατών διοργανώνουν σήμερα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ και στη συνέχεια συγκέντρωση στον Οίκο Ναύτη στην πλατεία Τερψιθέας. Τα σωματεία που διοργανώνουν στην παρέμβαση είναι ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων) ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), ΠΕΣ/ΝΑΤ. Διεκδικούν να δοθεί τώρα σε όλους τους ανέργους έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ. Να εξασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν σίτιση των ανέργων από την Εστία Ναυτικών, της οποίας η υποδομή πρέπει να ενισχυθεί με πρόσθετους πόρους για να αξιοποιηθεί για την προστασία των ανέργων.

Η ανεργία στους ναυτεργάτες αυτήν την περίοδο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς για πρώτη φορά ακόμα και τα αναξιόπιστα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας εμφανίζουν 4.191 ανέργους ναυτεργάτες, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 12.000. Από τους «επίσημους» ανέργους, το επίδομα του αίσχους των 294 ευρώ για τους έγγαμους και 235 για τους άγαμους το επίδομα του αίσχους ύψους 294 ευρώ για τους έγγαμους και 235 ευρώ για τους άγαμους το πήραν περίπου οι 700 ή το 15%.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων και επιβίωσης των οικογενειών τους, διοργανώνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και οι Λαϊκές Επιτροπές, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί έξω από την περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, στην οδό Δωδεκανήσου.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν τα σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μαδύτου, Σταυρού, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δέρματος, Τυπογράφων, εργολαβικών καθαριστριών - φυλάκων, εργαζόμενων στις επιχειρήσεις Τροφίμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ιδιωτικών κλινικών, επισιτισμού - τουρισμού, χημικής βιομηχανίας, λογιστών, καπνεργατών, συντηρητών και βοηθών ανελκυστήρων, εργαζομένων στα φροντιστήρια, «Καρφούρ», «Αρβανιτίδη» και οι Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

Τώρα να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε όλους τους άνεργους.

Αύξηση επιδόματος ανεργίας. Καταβολή σ' όλους τους άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, ύδρευσης σε άνεργους και απλήρωτους.

Κατάργηση ανατοκισμού δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμών.

Αναστολή κάθε υποχρέωσης σε Τράπεζες και εφορία.

Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ