Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις

Την πρώτη Γενική του Συνέλευση μετά την ίδρυσή του πραγματοποίησε, την Κυριακή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας.

Οι γονείς που συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν μία σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, όπως τα τροφεία, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, τα κτιριακά προβλήματα.

Εκφράστηκαν αιτήματα όπως: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις. Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, κατάργηση των τροφείων, κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Καμιά απόλυση προσωπικού, προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Ο σύλλογος θα ενημερώσει, στο προσεχές διάστημα, τα μέλη του για κινητοποιήσεις των γονέων μετά τις γιορτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ