Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Με αγωνιστική συνέπεια κόντρα στην κρίση

Καλεί σε αλλαγή των συσχετισμών στις εκλογές στην ΕΣΕΕ

Κάτι περισσότερο από κρίσιμη, όσο και καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, είναι η συγκεκριμένη περίοδος στην οποία διεξάγονται οι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Διεκδικώντας την ενίσχυσή της στη βάση της διεκδικητικής της πρότασης και της συνέπειας που τη διακρίνει στην πάλη, η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» που στηρίζει το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί στις εκλογές, που θα γίνουν στις 2 του Δεκέμβρη, να καταψηφιστούν οι δυνάμεις που συγκροτούν τη μέχρι τώρα πλειοψηφία στην ΕΣΕΕ.

Στην εκλογική της διακήρυξη, αφού περιγράφει τα σημαντικά προβλήματα που γεννά η κρίση και η πολιτική των μνημονίων, καλώντας σε ένταση του αγώνα, σημειώνει: «Η απάντηση που δίνει η τρικομματική πλειοψηφία της ΕΣΕΕ δοκιμάστηκε και αποδείχτηκε επιζήμια για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των μικρών εμπόρων.

  • Είναι σταθερά ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα βάρβαρα μέτρα, ψάχνει δήθεν για ισοδύναμα, υιοθετεί την προπαγάνδα για δήθεν ανίκανες κυβερνήσεις που δεν μπορούν να βρουν λύσεις.
  • Παραπλανά τους συναδέλφους ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς να θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Παραπλανά ότι με καλύτερη διαχείριση μπορεί να σωθεί ο ΟΑΕΕ.
  • Βοήθησε την κυβέρνηση με την αποδοχή του κουρέματος των αποθεματικών του ΟΑΕΕ.
  • Βοήθησε την κυβέρνηση, συμφωνώντας με τη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων και τώρα βγάζει ψεύτικες κορόνες για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που φέρνει η απελευθέρωση και την ολοκληρωτική απελευθέρωση του ωραρίου.
  • Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το άνοιγμα 2ης Κυριακής το Δεκέμβρη θα ανοίξει το δρόμο για 3η - 4η και πάει λέγοντας μέχρι την κατάργηση, σύμφωνα με την απαίτηση των πολυκαταστημάτων.
  • Βοήθησε την κυβέρνηση συμμετέχοντας στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους και εκ των υστερών διαπίστωσε το αυτονόητο. Ολα τα μέτρα ήταν σε βάρος μας και προς όφελος του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ, των πολυκαταστημάτων.
  • Συμμετέχει δραστήρια στην προσπάθεια παραπλάνησης σχετικά με το λεγόμενο παραεμπόριο, κρύβει την πραγματικότητα ότι πρόκειται για κανονικό εμπόριο που ελέγχεται από μεγάλες επιχειρήσεις και προστατεύεται από τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Εκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει να αναπτυχθούν αγώνες και όσες φορές αναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία τους και συγχρόνως πετσόκοβε το περιεχόμενο και τα αιτήματα της κινητοποίησης, προβάλλοντας το γενικό και αόριστο σύνθημα περί ανάπτυξης.
  • Το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλλει και συζητάει με τα κυβερνητικά κλιμάκια είναι μακριά και ξένο προς τις ανάγκες των μικρών εμπόρων, αφορούν ένα μικρό κομμάτι μεσαίων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, φτάνει μέχρι του σημείου τσουβαλιάζοντας μικρούς και μεγάλους, να ζητάει μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου που καθημερινά μας παίρνει τη δουλειά».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνη καταδίκη των ρυθμίσεων(2005-08-27 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των μικρεμπόρων(2003-11-21 00:00:00.0)
Η «απελευθέρωση» έφερε τον εκφυλισμό(2001-01-14 00:00:00.0)
Ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην ΕΣΕΕ(2000-11-29 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο δημοτικό τέλος του 2%(1998-01-14 00:00:00.0)
Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας(1997-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ