Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FINTEXPORT»
Προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου

Σε κατάληψη προχώρησαν από χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της εριοβιομηχανίας FINTEXPORT, αντιδρώντας στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να «βγάλει» τα εμπορεύματα από το εργοστάσιο, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, από το Δεκέμβρη του 2011.

Επιπλέον, από το Μάη του 2012, το εργοστάσιο δε λειτουργεί, ενώ η εργοδοσία δεν ξεκαθαρίζει αν θα κλείσει ή όχι την εταιρεία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βρίσκονται «στον αέρα». Το τελευταίο διάστημα ο εργοδοτικός μηχανισμός επιχείρησε να βγάλει εκτός εργοστασίου εμπορεύματα και μηχανήματα. Το γεγονός αυτό έφερε προ τετελεσμένου τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και με την κατάληψή τους απαιτούν από την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Μάρτη μέχρι σήμερα. Συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο, οι εργάτες, απέτρεψαν απόπειρα της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, όταν πρώην διευθυντικό στέλεχος στράφηκε εναντίον τους.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους της FINTEXPORT «σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση». Ταυτόχρονα, σημειώνει: «Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα, σε εκδήλωση της ταξικής τους αλληλεγγύης προς τους απλήρωτους εργαζόμενους της FINTEXPORT».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ