Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Επίκαιρα μηνύματα για το «σήμερα» και το «αύριο»

Στεφάνια κατέθεσαν αντιστασιακές οργανώσεις καθώς και η ΕΕΔΥΕ

Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν χτες το πρωί αντιστασιακές οργανώσεις οι οποίες έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα και με το σύνθημα από τους νεολαίους «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ κατέθεσε στεφάνι και στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών φοιτητών του Πολυτεχνείου της περιόδου 1941-1944.

Αμέσως μετά την κατάθεση, ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τόνισε: «Οταν σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ψηφίζει τα απάνθρωπα αυτά μέτρα ενάντια στο λαό μας και θέτει το λαό μας σε μια ζωή μιζέριας, το σύνθημα του πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Σήμερα που όχι μονάχα παίρνονται αυτά τα μέτρα, αλλά έχουμε και αναβίωση του φασισμού, με το μόρφωμα αυτό που λέγεται Χρυσή Αυγή και θα πρέπει να ξυπνήσει συνειδήσεις. Το Πολυτεχνείο δίνει μηνύματα για το σήμερα και για το αύριο, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί».

Επίσης, λίγο μετά τις 11 το πρωί χτες, παραβρέθηκε στο χώρο και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Σταύρο Τάσσο. Αμέσως μετά την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο, ο Σ. Τάσσος σημείωσε: «Τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιφασιστικά - αντιμονοπωλιακά μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ και είναι σύμφυτα με τον αγώνα για την ειρήνη. Αυτό γιατί η καπιταλιστική κρίση και η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που κλιμακώνεται σε στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή μας από τη μια πλευρά και από την άλλη η αναβίωση του φασισμού, με το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και η εξίσωση του αντιιμπεριαλιστικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα με τα φασιστικά εγκλήματα, αναδεικνύουν ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι σύμφυτος με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο φασισμό, στα μονοπώλια. Και για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να απευθύνεται στις αιτίες που γεννούν όλα αυτά τα φαινόμενα, που δεν είναι τίποτα άλλο από το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα».

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν και νέοι στρατευμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ