Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΦΩΚΑΣ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία

Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Motion Team

Με καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία και αποκλείοντας τα καταστήματα της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ» απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 2,5 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οπως κατήγγειλαν, η επιχείρηση τους οφείλει δεδουλευμένα 2,5 μηνών και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που απέλυσε το προηγούμενο διάστημα. Στο μεταξύ ήδη έχει επιβάλει μειώσεις στους μισθούς με μείωση των ωρών εργασίας στους εργαζόμενους στα καταστήματα και εκ περιτροπής εργασία στο λογιστήριο και στην αποθήκη.

Συσπειρωμένοι στη Σωματειακή Επιτροπή και με τη στήριξη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, έκλεισαν τα καταστήματα και συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Τσιμισκή, όπου πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση.

Τις επόμενες μέρες, μέσα από νέα συνέλευση, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή. Μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους και τους κάλεσε να κλιμακώσουν την πάλη τους, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα ενάντια στα νέα μέτρα που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ