Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Από τα πλήκτρα στην καρδιά»

Το «Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7» και οι «Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών» συνεχίζουν το ταξίδι τους στη μουσική και τα τραγούδια των σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Τα τραγούδια, οι συνθέσεις, η ιστορία και οι απόψεις των Ελλήνων δημιουργών φιλοξενούνται στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο τρίτος κύκλος των Εβδομάδων Ελλήνων Δημιουργών συνεχίζει με την παρουσίαση ενός εκ των σημαντικότερων συνθετών και δασκάλων, του Μάνου Χατζιδάκι.

Σήμερα και αύριο, με αφορμή το γενέθλιο του Μάνου Χατζιδάκι, οι παραγωγοί του «Δευτέρου Προγράμματος 103,7» προετοίμασαν και θα μεταδώσουν εκπομπές αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου συνθέτη

Ετσι, σήμερα στις 8 το βράδυ, οι ακροάτριες και οι ακροατές του «Δευτέρου Προγράμματος» θα απολαύσουν ένα ταξίδι στις μαγικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν) και ο Μίλτος Λογιάδης (πιάνο) παρουσιάζουν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι «Από τα πλήκτρα στην καρδιά». Επίσης ο Δημήτρης Μπουζάνης στο πιάνο μαζί με τον Πάνο Κανελλόπουλο (μαντολίνο) και τον Βαγγέλη Ζωγράφο (κοντραμπάσο) παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια του Ελληνα συνθέτη. Ερμηνεύουν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Νανά Μπινοπούλου.

Η σημερινή μουσική συνάντηση θα μεταδοθεί απευθείας από το «Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7» και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία web tv στο «www.ert.gr».

Παράλληλα, το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη (2 Οκτώβρη 1959), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων «www.ert-archives.gr» και «www.ert.gr» το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα, παραγωγής 2005.

Παρουσιάζεται η ζωή και το έργο, η τεχνοτροπία, η καλλιτεχνική ιδιαιτερότητα και η αξία του Γιώργου Μπουζιάνη. Στο ντοκιμαντέρ αναλύεται η σχέση του έργου του με τον εξπρεσιονισμό, οι ιδιαιτερότητες της τεχνοτροπίας του - για τις οποίες οι κριτικοί της εποχής υποστήριξαν ότι ο Γ. Μπουζιάνης παρουσίαζε μια εντελώς διαφορετική τέχνη - οι επιδράσεις που δέχτηκε από προγενέστερους καλλιτέχνες, καθώς και αυτές που άσκησε σε μεταγενέστερους.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, καθώς και μεγάλος αριθμός πλάνων με λεπτομέρειες έργων και σχεδίων του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ