Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα οι εργολαβικοί

Αποφασισμένοι να δικαιωθούν, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ, συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του πανεπιστημίου, κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές πρυτανείας και εργολάβων. Οι εργολαβικοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι εργολάβοι και να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρία, με απευθείας πρόσληψή τους από το ΑΠΘ.

Χτες πραγματοποίησαν μαζική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργολαβική εταιρεία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ», απαιτώντας να οριστεί προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αξίωση της εργοδοσίας να ορίζει η ίδια προσωπικό ασφαλείας, για να καθαρίσει τους χώρους του ΑΠΘ και εξουσιοδότησε το σωματείο να ορίζει αυτό το προσωπικό ασφαλείας, όπως άλλωστε έκανε και μέχρι χτες.

Στη διάρκεια της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, αποκαλύφθηκαν και τα ψέματα του εργολάβου, ο οποίος στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, μεταξύ άλλων ισχυρίζονταν ότι τους έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους όφειλε μέχρι και τις 25 Σεπτέμβρη, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο. Επιπλέον, οι εργολάβοι άρχισαν να απολύουν τους εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους (προχτές, απολύθηκαν 52 εργαζόμενοι από το τεχνικό τμήμα).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ