Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιδρούν στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών

H αύξηση της τιμής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, είναι κατά 50% ανώτερη από την προηγούμενη ρύθμιση, θα επιφέρει αύξηση φόρων, τελών και άλλων επιβαρύνσεων που δεν μπορούν να αντέξουν οι ευρισκόμενες στο χείλος της κατάρρευσης επαγγελματικές επιχειρήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας στην έκτακτη προχτεσινή του συνεδρίαση διαπίστωσε ακόμα ότι η αυθαίρετη αυτή και υπέρογκη αύξηση θα επιφέρει: Ανάσχεση της οικοδομικής δραστηριότητας και όξυνση της κρίσης στα επαγγέλματα του κλάδου κατασκευών. Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Αυξήσεις στους έμμεσους και άμεσους φόρους και στα τεκμήρια υπολογισμού φόρου εισοδήματος. Τεχνητή διόγκωση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, αύξηση του «αέρα» και των ενοικίων. Αυξήσεις στα ασφάλιστρα και τα έξοδα μεταβιβάσεων. Πληθωριστικές πιέσεις.

Η ΟΕΕΘ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό αναστολή της αυθαίρετης αυτής απόφασης και την εξεύρεση δίκαιης λύσης του προβλήματος μέσα από «έναν ουσιαστικό διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ