Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΑΠΘ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Εξώδικο στον πρύτανη του ΑΠΘ έστειλε το κλαδικό Σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας των εργολαβικών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους είναι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χτες, μέσα από νέα μαζική γενική συνέλευση, αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας και της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Απαιτούν να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρία και να προσληφθούν απευθείας από το ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, χτες, το Κλαδικό Σωματείο των Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού και Φύλαξης (ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ) προς Ιδιώτες και Φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε εξώδικο στον πρύτανη του ΑΠΘ προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, με το εξώδικο καλεί τη διοίκηση του ΑΠΘ να εφαρμόσει το νόμο και να προβεί στις εξής ενέργειες: «Καταγγελία των συμβάσεων και έκπτωση των εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης βάσει του άρθρου 68 παρ. 6 του Ν.3863/10. Απευθείας πληρωμή των εργαζομένων από το πανεπιστήμιο βάσει του άρθρου 68 παρ. 4 του Ν.3863/10».

Οπως σημειώνει, «η πρόταση για απευθείας εργασία των εργαζομένων στο ΑΠΘ και η κατάργηση των εργολάβων στην πράξη εξοικονομεί σοβαρά κονδύλια για το ΑΠΘ, δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, περίοδο θυσιών των εργαζομένων για τον προϋπολογισμό αυτόν, περιστολής δαπανών.

Αν η διοίκηση του πανεπιστημίου υιοθετήσει την πρότασή μας, η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ενέργειες ακύρωσης της απόφασης, δίωξης των πρωταγωνιστών της κλπ., θα πρέπει να εξηγήσει γιατί την ώρα που καλεί σε θυσίες το λαό, για να ελαφρυνθεί από δαπάνες ο προϋπολογισμός, δεν απαλλάσσει το πανεπιστήμιο από το κόστος των εργολάβων που δεν έχει καμιά πρακτική αξία. Και αν είναι πρόθυμη να αφήσει το ΑΠΘ να καταρρεύσει, επειδή δεν τα παίρνουν οι εργολάβοι.

Υπογραμμίζουμε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν μόνο πρόταση του Σωματείου μας αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για εφαρμογή υφιστάμενου νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ