Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για την κατάσταση στους δήμους

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οι εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση επιβεβαιώνουν αυτό που είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή, πρόκειται για ένα αντιδραστικό νομοθέτημα που αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση Επερώτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Υπογράμμισε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις προωθείται η λογική της ανταγωνιστικότητας στην Τοπική Διοίκηση και ενισχύεται η δράση των διάφορων επιχειρηματικών συμφερόντων ντόπιων και ξένων.

Οι δήμοι, είπε, συμπράττουν με επιχειρηματίες στους οποίους παραχωρούνται ολόκληροι τομείς δράσης και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη προχωρούν προγραμματικές συμφωνίες με γερμανικούς οργανισμούς που ανοίγουν νέους δρόμους για δράση επιχειρηματικών συμφερόντων σε τομείς όπως τα απορρίμματα, η ύδρευση, η αποχέτευση, η ενέργεια.

Ταυτόχρονα, είπε, προωθείται η εμπορευματοποίηση των τομέων της Υγείας και της Πρόνοιας με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρογκα τα λαϊκά στρώματα. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, αυτό που γίνεται με τις σχολικές επιτροπές που υποχρηματοδοτούνται και ζήτησε ως ένα μέτρο ανακούφισης να μην ισχύσει ο νέος φόρος που έχει εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη για τα σχολεία και τη θέρμανση των παιδιών και εκπαιδευτικών. Εξίσου σοβαρό, συνέχισε, είναι και το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς όπου λόγω της πολιτικής που ακολουθείται δεκάδες χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός.

Αυτή η πολιτική, υπογράμμισε, προωθεί το δανεισμό των δήμων για την κάλυψη των ανελαστικών τους δαπανών και οδηγεί στο να επιβληθούν νέοι τοπικοί φόροι που βαρύνουν ακόμα περισσότερο οικονομικά τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ