Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Κάλεσμα για ενίσχυση της «Πανεπιστημονικής»

Κάλεσμα στους μαθηματικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) που θα γίνουν την Κυριακή 18 Μάρτη απευθύνει η «Πανεπιστημονική» καλώντας ταυτόχρονα να ενισχύσουν την παράταξη που δίνει τη δική της συμβολή στη μάχη για να μπουν οι βάσεις για τον αναπροσανατολισμό του επιστημονικού σωματείου των μαθηματικών.

Η «Πανεπιστημονική» στη διακήρυξή της σημειώνει ότι «οι δυνάμεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια είναι απόλυτα υπεύθυνες τόσο για το βάλτωμα της δράσης της ΕΜΕ, όσο και για τη στήριξη της αντιμεταρρύθμισης στην Παιδεία. Κατάφεραν να μετατρέψουν την ΕΜΕ σε μια απομαζικοποιημένη επιστημονική ένωση, καθώς και σε ιμάντα μεταβίβασης των κυβερνητικών μέτρων. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι συσχετισμοί είναι επιτακτική ανάγκη ν' αλλάξουν τώρα», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθηματικοί ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι μαθηματικοί της επαρχίας ψηφίζουν δι' αλληλογραφίας (η ταχυδρόμηση να γίνει με γράμματα express), ενώ και οι μαθηματικοί εντός Αττικής μπορούν να ψηφίσουν με αλληλογραφία (η αποστολή των φακέλων τουλάχιστον 7 μέρες πριν τις εκλογές). Οσοι χρωστούν τη συνδρομή τους μπορούν είτε να εσωκλείσουν στο φάκελο τα οφειλόμενα, εφόσον ψηφίσουν δι' αλληλογραφίας, είτε να πληρώσουν επιτόπου στο χώρο ψηφοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ