Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμφωνίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας συνυπέγραψαν συμφωνία με την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Βάδης - Βιρτεμβέργης της Γερμανίας, που προβλέπει τη «μεταφορά τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής υποστήριξης» από τη Γερμανία στους ελληνικούς δήμους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν γι' αυτό το ζήτημα οι Γ. Λαμπρούλης και Χρ. Τέγος, μέλη της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν:

«Η συνεργασία των ελληνικών και γερμανικών Τοπικών Διοικήσεων μέσω παρόμοιων προγραμματικών συμφωνιών γίνεται τώρα που έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο από την ΕΕ και τις αστικές ελληνικές κυβερνήσεις με σκοπό να ανοίξουν νέα πεδία δράσης και κερδοφορίας γερμανικών ομίλων και επιχειρηματιών που έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα για να αναλάβουν πλήρως την εκμετάλλευση ολόκληρων τομέων δημοτικής δραστηριότητας. Επιδιώκουν - όπως άλλωστε ομολογείται απροκάλυπτα - να ανατεθούν έργα και υπηρεσίες κυρίως σε τομείς διαχείρισης απορριμμάτων, ύδρευσης - αποχέτευσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κοινωνικές και υγειονομικές πολιτικές, οργάνωση υπηρεσιών των δήμων κ.λπ.

Πρόκειται για επεξεργασμένη στρατηγική για την εκποίηση της κρατικής περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις που εφαρμόζει ήδη το κεντρικό κράτος με συγκεκριμένη πολιτική πολλών υπουργείων. Την ίδια ακριβώς πολιτική θέλουν τώρα να εφαρμόσουν και σε περιφερειακό επίπεδο στη χώρα μέσω των δήμων και των περιφερειών. Και με την ενέργεια αυτή της ΠΕΔ Θεσσαλίας αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας της Τοπικής Διοίκησης και του "Καλλικράτη", κάτι για το οποίο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ που την υποστηρίζει έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στη χώρα και σε όλα τα κράτη της Ευρώπης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία συναίνεση στα αντιλαϊκά σχέδια Περιφέρειας - κυβέρνησης(2023-12-29 00:00:00.0)
Καταστρέφεται πολύτιμη γεωργική γη για τα κέρδη από φωτοβολταϊκά πάρκα(2023-07-04 00:00:00.0)
Οχι στην εκχώρηση δημόσιας γης για τα κέρδη ενεργειακών ομίλων(2021-12-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-01-10 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στην τρομοκρατία(2012-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ