Κυριακή 18 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 18/3
  • Παντελής Θαλασσινός
    Παντελής Θαλασσινός
    Επέτειος θανάτου του Οδυσσέα Ελύτη και το «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) παρουσιάζει, από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα ένα πρόγραμμα με τίτλο «Ελύτης για παιδιά» με την Παιδική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Διευθύνει η Νίνα Πατρικίδου. Απαγγέλλει η Γιώτα Φέστα.
  • Τα μεσημέρια της Κυριακής στις «Γραμμές» ο Λάμπρος Καρελάς, ο Αλέξης Παρχαρίδης, η Σοφία Ασσυχίδου και ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος τραγουδούν «Στέλιο μου... τα τραγούδια σου».
  • Δύο τελευταίες παραστάσεις (σήμερα και αύριο) για το Μάρτη θα δώσει η Αλλα Ντεμίντοβα, στο θέατρο «Αττις» με τον «Αμλετ - Μια μαθητεία», σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου.
Δευτέρα 19/3
  • Φως και χρώμα κυριαρχούν στα τοπία που παρουσιάζει η Σύνη Παπαγιάννη στην έκθεση έργων της που εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης «Μετόπη» (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27).
  • Ο διεθνούς φήμης βιολοντσελίστας Μπορίς Περγκαμένσικοφ και ο Γεωργιανός αρχιμουσικός Τζάνσουγκ Καχίτζε συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 8.30 το βράδυ.
Τρίτη 20/3
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου), η έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ρόκου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων του, η οποία περιλαμβάνει 25 έργα (λάδια) μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων. Εργα ανθρωποκεντρικά, με δύναμη στο χρώμα και ιδιαίτερη ευαισθησία.
  • Η Φιλαρμονική της Βιέννης θα δώσει δύο συναυλίες (20 και 21/3), στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου.
Τετάρτη 21/3
  • Πρεμιέρα στην Α΄ Σκηνή του «Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας», με το έργο του Πάουλ Μπαρτς «Μια πιθανή συνάντηση», που ανεβαίνει σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, σκηνικά-κοστούμια Αγγελου Αγγελή και μουσική Παναγιώτη Αδάμ. Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Σοφοκλής Πέππας, Ηλίας Ασπρούδης.
  • «Ο εχθρός του ποιητή» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο «Πορεία»
    «Ο εχθρός του ποιητή» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο «Πορεία»
    Παγκόσμια Μέρα Ποίησης και ο Δήμος Αργυρούπολης διοργανώνει, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5), αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τίτλο «...η ποίηση σμίγει με τη μουσική...».
  • Στο πλαίσιο της έκθεσης έργων του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, που διοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών, ο Δημήτρης Παπαστάμου (τ. διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης) θα μιλήσει (7 μ.μ.) στο Μέγαρο της Ακαδημίας, με θέμα: «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου». Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο Χάουζ οφ Αρτ (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή) θα βρίσκεται το σύνολο μουσικής δωματίου «Μείζονες Απουσίες».
  • Το Κουαρτέτο σαξόφωνων Κερκέζος (Θ. Κερκέζος, Δ. Ρούσσος, Θ. Αγγελόπουλος, Γ. Θωμόπουλος) θα δώσουν συναυλία, στις 5 μ.μ., στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής.
Πέμπτη 22/3
  • Συνεχίζονται με επιτυχία (από Πέμπτη μέχρι Κυριακή), στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα) τα μουσικά ταξίδια «Απ' την Τήλο ως τη Θράκη» του Παντελή Θαλασσινού. Μαζί του: Ε. Χαρίδου, Π. Ρεντίφης, Κ. Παπαδοπούλου.
  • Πρεμιέρα, στο «Θέατρο Βασιλάκου», με το έργο «Ο άντρας που δεν τον περιμένει κανείς» της Γιασμίνα Ρεζά, που ανεβαίνει σε απόδοση Δήμου Λαζαρίδη, σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κωστέα και μουσική επιμέλεια Δήμου Λαζαρίδη. Παίζουν: Κατερίνα Βασιλάκου, Περικλής Μουστάκης.
  • «Μια πιθανή συνάντηση» στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
    «Μια πιθανή συνάντηση» στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
    Ο Χάρης Ξανθάκης μιλά για τις απαρχές της Νεοελληνικής Μουσικής, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριακού 1 του Μεγάρου Μουσικής.
Παρασκευή 23/3
  • Το «Υπόγεια Ρεύματα» θα βρίσκονται (σήμερα και αύριο), στο «Ονομα του Ρόδου» στην Καλλιθέα (τηλ. 9595.006).
Σάββατο 24/3
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει από σήμερα, στο θέατρο «Πορεία», το έργο του Γιώργου Χειμωνά «Ο εχθρός του ποιητή». Η θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία είναι της Μάγιας Λυμπεροπούλου, τα σκηνικά-κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη, η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης, Ναταλία Καποδίστρια, Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Χορεύουν: Δημήτρης Κεφσερίδης και Τζίνα Καλαντζή.

Εργο του Στέφανου Ρόκου
Εργο του Στέφανου Ρόκου

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ