Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Νέες διαδηλώσεις διοργανώνονται αύριο Κυριακή στην Ισπανία ενάντια στην πολιτική λιτότητας και στο νέο προϋπολογισμό του 2013, όπου υπάρχουν περικοπές 39 δισεκατομμυρίων ευρώ, ρίχνοντας έτσι νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού για να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση.

Τις διαδηλώσεις αυτές διοργανώνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των Εργατικών Επιτροπών (CCOO) και της Γενικής Ενωσης Εργατών (UGT) που εδώ και χρόνια προβάλλουν την ταξική συνεργασία και μόνο κάτω από πίεση από τη βάση προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αλλά σπάνια σε απεργίες. Επαναλαμβάνουν τις προειδοποιήσεις τους προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για το ενδεχόμενο κήρυξης γενικής απεργίας πριν από τα Χριστούγεννα σε περίπτωση που προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχέδιο «διάσωσης» της χώρας και αντιπροτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Κάλεσμα στη διαδήλωση, αλλά με άλλο αγωνιστικό ταξικό πλαίσιο απευθύνει το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, προβάλλοντας το σύνθημα «Ενάντια στον Καπιταλισμό και τις Περικοπές. Για μια γενική απεργία». Το ΚΚ των Λαών καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν μόνο στην αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να βάλουν στο στόχαστρό τους το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ επανειλημμένα έχουν απαιτήσει την προκήρυξη γενικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ