Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Απορρίφθηκε η πρόταση για τη σύνθεση κυβέρνησης

Ερευνες του FBI για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Την Κυριακή θα παρουσιάσει τη νέα πρότασή του για τη σύνθεση της κυβέρνησης ο Λίβυος πρωθυπουργός μετά από την απόρριψη της αρχικής του πρότασης μέσα σε κλίμα έντασης από το 200μελές κοινοβούλιο. Η πρόταση του Μουστάφα Σαγκούρ απορρίφθηκε ως «μη αντιπροσωπευτική» των φυλών και των περιοχών της χώρας, λόγος, άλλωστε, που οδήγησε και στην εισβολή δεκάδων διαδηλωτών από τις περιοχές, αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που εκτιμούν ότι «αδικούνται» στο κτίριο του κοινοβουλίου, την Πέμπτη το βράδυ, χωρίς να ακολουθήσει περαιτέρω ένταση.

Στο μεταξύ, εντός 24ώρου ολοκληρώθηκε, τα ξημερώματα χτες, η επίσκεψη κλιμακίου του FBI στη Βεγγάζη, στο αμερικανικό προξενείο, όπου σκοτώθηκε, πριν από περίπου δύο βδομάδες, ο Αμερικανός πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμη Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια επίθεσης που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με διαδήλωση. Δεν έγινε γνωστό τίποτε για την πορεία των ερευνών εκτός του ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν ότι στην επίθεση στο αμερικανικό προξενείο εμπλέκονται άτομα που συνδέονται τόσο με την ισλαμιστική «Ανσάρ αλ Σαρία», όσο και με την «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ».

Πάντως, λίγες ώρες αργότερα, χτες το μεσημέρι, το τουρκικό δίκτυο Kanal D μετέδιδε ότι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του Στίβενς. Η ίδια πηγή υποστήριζε ότι πρόκειται για Τυνήσιους υπήκοους που έφεραν ψεύτικα διαβατήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ