Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Φρένο σε εργασίες στη χωματερή

Δεν ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο τις εργασίες χωρίς σύμβαση που εκτελούν μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας στο ΧΥΤΑ Φυλής. Συγκεκριμένα, το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επέτρεψε την υπογραφή σύμβασης που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με αντικείμενο «επείγουσες εργασίες για την κάλυψη των αναγκών του ΧΥΤΑ Φυλής» για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Θυμίζουμε ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια παραμένουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα ταφής του ΕΔΣΝΑ, έργο που έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, χωρίς καν να έχουν προηγηθεί διαγωνισμός και σύμβαση. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το κόστος επισκευής των μηχανημάτων του ΕΔΣΝΑ ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ, όταν ο ιδιώτης κοστίζει χιλιάδες ευρώ ημερησίως.

Αναδεικνύονται εκ νέου οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, των διοικήσεων του ΕΔΣΝΑ και του ΕΣΔΚΝΑ προηγουμένως, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών διοικήσεων, καθώς συνέβαλαν στη διόγκωση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος της ιδιωτικοποίησης και συναίνεσαν σε νόμους όπως ο «Καλλικράτης», που στοχεύουν ακριβώς σε αυτό.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Γ. Σγουρό, η σύμβαση που αποφάσισε η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ «θα κάλυπτε το κενό χρονικό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη συντήρηση και επισκευή των προωθητήρων και των συμπιεστικών μηχανημάτων ιδιοκτησίας ΕΔΣΝΑ που είχαν υποστεί ζημίες μετά τις καταδρομικές επιδρομές Ρομά και λαθρομεταναστών και έως την τελεσφόρηση του ανοικτού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο ΕΔΣΝΑ (για τις 10/10/2012) με αντικείμενο την εκτέλεση υποστηρικτικών εργασιών στα κύτταρα διάθεσης των απορριμμάτων».

Η ΕΕ αποφάσισε ομόφωνα ο Σύνδεσμος να ασκήσει αίτηση ανάκλησης στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ