Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέο χαράτσι

Παρότι γνωρίζουμε πολύ καλά την αποστολή που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η τρικομματική κυβέρνηση, δεν παύει να υπάρχουν στιγμές που προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που βάζει τα θύματά της στο στόχο. Το ότι δεν διαφεύγει ούτε στιγμή πως στόχος είναι ο μέσος εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Το τελευταίο εφεύρημα που ανακάλυψαν, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα 11,5 δισ. ευρώ για τους δανειστές, είναι να βάλουν, λέει, ετήσια εφάπαξ εισφορά στα εισοδήματα από ενοίκια. Πέρα δηλαδή από την υπέρογκη φορολόγηση των εισοδημάτων και των συντάξεων, πέρα από τους δυσβάστακτους έμμεσους φόρους, πέρα από τα διάφορα χαράτσια, πέρα από την κανονική φορολόγηση των ενοικίων, τώρα προχωρούν και στη φορολόγηση της αποταμίευσης. Γιατί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο κύριος όγκος των φορολογουμένων που εισπράττουν ενοίκιο είναι κάποιες οικογένειες που με την εργασία μιας ζωής βρέθηκαν να έχουν μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι, που το αξιοποιούν για να συμπληρώνουν την απαράδεκτα χαμηλή σύνταξη που έχουν.

Λένε τα στοιχεία: Τα εισοδήματα «από οικοδομές και γαίες», αυτά, δηλαδή, που σκέφτονται να φορολογήσουν με το νέο κεφαλικό φόρο, φτάνουν τα 8,9 δισ. ευρώ. Το ποσό, αν αναλογιστούμε ότι το εισόδημα από μισθούς και συντάξεις ξεπερνά τα 76,8 δισ. ευρώ, είναι αστείο, όμως οι κυβερνώντες επέλεξαν αυτή την κατηγορία φορολογουμένων επειδή είναι η πλέον πολυπληθής, μετά την ομάδα των «μισθωτών - συνταξιούχων». Εισόδημα από ενοίκια δηλώνουν 1.635.519 φορολογούμενοι! Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά πράγματα. Η αθλιότητά τους αποκαλύπτεται όταν διαπιστώνεις ότι οι 1.152.095 από αυτούς έχουν εισόδημα από νοίκια μέχρι 5.000 ευρώ!!! Γι΄ αυτά τα 5 χιλιάρικα, για τα οποία έχουν ήδη πληρωθεί οι σχετικοί φόροι, έχουν ήδη πληρωθεί τέλη και ειδικές φορολογίες, γι' αυτά τώρα σχεδιάζουν νέα χαράτσια και επιβαρύνσεις...

Είναι ολοφάνερο ότι αν δεν τους σταματήσουμε - και δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα - πολύ γρήγορα θα μας ζητήσουν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια όσοι ...καταφέρνουν και μένουν ζωντανοί μετά την εφαρμογή των μέτρων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ