Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11367

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η δική
μας
Τέχνη δεν αρκείται στην αναγνώριση της πραγματικότητας

Εκτενή αποσπάσματα από την παρέμβαση της Ε. Μηλιαρονικολάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ υπεύθυνης του Τμήματος Πολιτισμού, με θέμα το ρόλο της Τέχνης και του καλλιτέχνη, στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Μια σημαντική εκδήλωση - παρέμβαση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο χώρο του Πολιτισμό, με τη συζήτηση που είχε τίτλο: «Η δική μας Τέχνη δεν αρκείται στην αναγνώριση της πραγματικότητας» και περιεχόμενο το ρόλο και τον προορισμό της Τέχνης και του καλλιτέχνη. Ηταν συνέχεια άλλων δραστηριοτήτων του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, όπως τα συνέδρια για τον Ρίτσο και τον Βάρναλη και άλλες επεξεργασίες πάνω στην αισθητική και την κοινωνική λειτουργία της Τέχνης.


ΣΕΛ.  4   -   5


11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Με όπλο την οργάνωση του αγώνα

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 11ου Συνεδρίου της βρίσκεται η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Το σύνθημα του συνεδρίου είναι: «Καμία μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».


ΣΕΛ.  16
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
«Βήμα» προώθησης της αστικής πολιτικής και ιδεολογίας

ΣΕΛ.  6
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ο τελευταίος ακροβάτης του μοντερνισμού»

Αναδρομική έκθεση έργων του διεθνούς φήμης γλύπτη και αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, Κώστα Κουλεντιανού


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η οξεία όσφρηση των κουνουπιών

Πειράματα μεταφοράς γονιδίων κουνουπιών σε δροσόφιλες έδειξαν ότι τα κουνούπια διαθέτουν οσφρητικούς υποδοχείς εξειδικευμένους στις οσμές, που αναδίδονται από τον ιδρώτα και την αναπνοή των ανθρώπων.


ΣΕΛ.  9
Η αναγκαιότητα και οι «παγίδες» του Αθλητισμού

Το επιτυχημένο camp και οι σημαντικές συζητήσεις στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ