Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Ισοδύναμα» μέτρα ενόψει αυξήσεων στο κόμιστρο

Τη στιγμή που οι αποφάσεις για την αύξηση του κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ήδη ειλημμένες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να παρουσιάσει «ισοδύναμα» μέτρα, σε μία δήθεν προσπάθεια αποφυγής περαιτέρω αυξήσεων των εισιτηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο ανακοίνωσε χτες σειρά δράσεων για τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους, όπως αύξηση των ελέγχων, τοποθέτηση μπάρας στις εισόδους των μέσων σταθερής τροχιάς, «εκπτώσεις» στους συνεπείς επιβάτες, κ.ά. Τα παραπάνω μέτρα εμφανίζονται ως προσπάθεια «αποφυγής της αύξησης του κομίστρου» στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και ως μέσο για τη «διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους».

Το ζήτημα είναι ότι ήδη οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες είναι υπέρογκες για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία και ότι μία επιπλέον αύξηση της τάξης του 40% όπως σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, απλούστατα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την λαθρεπιβίβαση. Με δεδομένη λοιπόν την «κουτσουρεμένη» κρατική επιδότηση, θα πρέπει να αναμένονται σύντομα και νέες δυσμενείς εξελίξεις στις συγκοινωνίες τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτές όσο και για το επιβατικό κοινό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ