Με τις φράσεις αυτές ολοκλήρωσε, χτες, ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάππης, την τοποθέτησή του στη συζήτηση που έγινε στο χώρο αθλητισμού, με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες: Οταν τα κέρδη κάνουν ρεκόρ». Συμμετείχαν ο ομοσπονδιακός προπονητής ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Κ. Τζιδημόπουλος, ο δημοσιογράφος Δ. Μπουλούκος και συντόνισε ο δημοσιογράφος Μ. Χάρος.
Μεταξύ άλλων ο Κ. Τζιδημόπουλος (προπονητής του Ολυμπιονίκη Αλ. Νικολαΐδη) ανέφερε: «Η ιδέα του αθλητισμού υπάρχει. Δυστυχώς όμως η εμπορευματοποίηση έχει εισχωρήσει πολύ βαθιά. Εγώ και ο Αλέξανδρος προετοιμαστήκαμε για τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο με δικά μας έξοδα. Αν η πολιτεία δε βοηθήσει ο αθλητισμός θα υπάρχει για λίγους. Αυτούς που μπορούν να πληρώσουν. Στα σχολεία δεν υπάρχουν υποδομές, στις γειτονιές γίνονται απλησίαστες, τα παιδιά όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τον αθλητισμό».
Ο Δ. Μπουλούκος, ανάμεσα στ' άλλα, ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια βιομηχανία με σκοπό την εμπορευματοποίηση και το κέρδος. Στο Λονδίνο - χωρίς κανείς να αντιδράσει - για να πας στο Ολυμπιακό Πάρκο υπήρχαν 4 δίοδοι. Οι τρεις περνούσαν μέσα και η μία δίπλα από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, το οποίο φτιάχτηκε 8 μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Για να δεις τους τελικούς στο στίβο έπρεπε να πληρώσεις 60 - 400 ευρώ. Οι αθλητές μετά την επιτυχία τους εμφανίζονταν μόνο στα σπίτια των χορηγών. Ο Μπολτ παρουσιάστηκε μόνο στις εκδηλώσεις της αθλητικής εταιρείας που τον σπονσονάρει. Φέροντας "από την κορυφή ως τα νύχια" τα σύμβολά της. Η ΔΟΕ αποδέχτηκε να μην υποβληθεί η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ σε έλεγχο ντόπινγκ, ώστε να συμμετέχουν επαγγελματίες του NBA. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντοτε χρησιμοποιούνται - και στην Αθήνα έγινε - για να χτυπηθούν δικαιώματα και κεκτημένα εργαζομένων. Δουλεύουν κυρίως αλλοδαποί εργάτες με χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστοι»...