Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λουκέτο σήμερα και αύριο στους δήμους

Σε αναστολή της λειτουργίας τους προχωρούν σήμερα και αύριο οι δήμοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές περικοπές στους πόρους τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία και συνάντηση στη μία το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη.

Αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής την οποία θα ενημερώσει για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της τοπικής διοίκησης.

Στο μεταξύ, καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο παίζει η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτική αρχή της Αθήνας. Η διοίκηση Καμίνη ανακοίνωσε χτες ότι κρατά «ανοιχτές τις υπηρεσίες του δήμου».

Μες στην υποκρισία και αφού στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ συμφώνησε με τις τότε αποφάσεις των άλλων δημάρχων και για κινητοποιήσεις, τώρα διακηρύσσει ότι τις στηρίζει μεν (!) «κρατώντας όμως ανοιχτές τις υπηρεσίες του δήμου μας», αναμασώντας τη γνωστή δικαιολογία ότι «οι πολίτες αρκετά έχουν τιμωρηθεί», παρακάμπτοντας ότι με την τέτοια στάση της δημοτικής αρχής και άλλων θα έρθουν και νέες περικοπές, θα καταρρεύσουν εντελώς οι εναπομείνασες κοινωνικές υπηρεσίες. Αντ' αυτού η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «αύριο και μεθαύριο, σε κάθε συναλλαγή τους με το δήμο Αθηναίων, οι πολίτες θα παραλαμβάνουν έντυπο υλικό, προκειμένου να ενημερωθούν για τις, ζωτικής σημασίας, διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ