Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργούν την Τετάρτη

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή

Απεργούν την Τετάρτη δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν στάση εργασίας. Τα σχολεία ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με μια σειρά προβλήματα οικονομικά, με αδυναμία να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, με ελάχιστους διορισμούς κ.ά. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει προχωρήσει σε περιοδείες στα σχολεία, καλώντας σε οργάνωση της απεργίας, ενώ μια μέρα πριν καλεί σε τοπικές κινητοποιήσεις. Τη μέρα της απεργίας το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11.30 το πρωί.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών παλεύει για να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ απ' την τσέπη των γονιών, να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες μαθητών (μετακίνηση κ.ά.) και εκπαιδευτικών και φυσικά να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί. Απαιτεί έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία, δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία, διαμονή νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών σε ενοικιαζόμενα ξενοδοχεία ή επιδότηση ενοικίου, δωρεάν μετακίνηση προς το σχολείο κ.ά.

Επίσης, την Τετάρτη απεργούν οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία, αντιδρώντας σε ρύθμιση - «δώρο» στους εργοδότες που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και οδηγεί σε μειώσεις μισθών αντίστοιχες με τις μειώσεις που έχουν γίνει στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο έκανε δεκτή Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών. Στο Δημόσιο έχουν γίνει μειώσεις με το νέο μισθολόγιο και πατώντας πάνω σε αυτό, οι σχολάρχες θα μπορούν να προχωρήσουν σε μειώσεις έως και 40% στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε οργάνωση της απεργίας και σε κλιμάκωση του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας, αφού έχει εγκρίνει τη σχετική γνωμοδότηση - δώρο στους σχολάρχες, επιδιώκει τριμερή διάλογο (εκπαιδευτικοί - εργοδότες - υπουργείο) για να «χρυσώσει» το χάπι, με κατεύθυνση να βρεθούν ...λύσεις στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού. Με λίγα λόγια, επιδιώκεται να φανεί πως εργοδότες και εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν «άκρη», ενώ ήδη έχει εγκριθεί η δυνατότητα για μειώσεις επίσημα. Να επισημάνουμε πως ήδη οι σχολάρχες είχαν προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ