Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Προκλητικά χαμηλή τιμή στο καλαμπόκι

Η «Λαϊκή Αγροτική Ενότητα» καταγγέλλει τη σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης

Σε έκτακτη συνεδρίαση που οργάνωσε - και μετά από αναβολή που προϋπήρξε - η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΑΣ Τρικάλων (πρόσκειται στη ΝΔ), αποφάσισε και όρισε την τιμή του καλαμποκιού στα 21 λεπτά το κιλό. Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας» (ΛΑΕ) - δραστηριοποιείται στην ΠΑΣΥ - στο ΔΣ της ΕΑΣ Τρικάλων δε στάθηκε δυνατό να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ και να εκφέρουν γνώμη και πρόταση γι' αυτό το ζήτημα, επειδή ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 9 π.μ., ενώ η συνεδρίαση ξεκινούσε στις 10 π.μ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ επισημαίνει: «Η τιμή που αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής. Και, βεβαίως, δεν καλύπτει, ούτε κατ' ελάχιστον, τις ανάγκες των παραγωγών, οι οποίοι βιώνουν δραματική οικονομική κατάσταση, λόγω της γενικευμένης, σφοδρής, αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται και η μικρομεσαία αγροτιά από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση αυτή είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ και στοχεύει στην προστασία των συμφερόντων των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Μια πολιτική που, μέσω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, των περικοπών στις επιδοτήσεις, της αλματώδους αύξησης του κόστους παραγωγής, των απανωτών χαρατσιών και φορολογικών επιδρομών, των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων κι άλλων πολλών σκληρών αντιαγροτικών μέτρων, οδηγεί σε συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου να ζει, ήδη, σε συνθήκες μαζικής πτώχευσης και οικτρής εξαθλίωσης.

Η ΛΑΕ, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ, καλεί τους παραγωγούς καλαμποκιού και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας να συσπειρωθούν στον αγώνα κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, διεκδικώντας κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ν' αφήνουν ένα λογικό κέρδος για τον παραγωγό, ώστε να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και να συνεχίσει την καλλιέργεια. Ταυτόχρονα, ν' αναδείξουν την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κόντρα στην ΕΕ και στα μονοπώλια, υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και προς όφελος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ