Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολο και σφοδρότερη η αντιλαϊκή επίθεση...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ...ξεμπερδεύεις με τα διλήμματα. Αυτό προφανώς θέλει να αποδείξει το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι - οι πληροφορίες λένε - έπαψε να απασχολείται με το αν θα κόψει τα δώρα των συνταξιούχων ή θα περικόψει τις συντάξεις.

Πώς; Μα ...θα τα κάνει και τα δύο ταυτοχρόνως! Τι να το καθυστερούν το πράγμα; «Τσεκούρι» μια και καλή σε κάθε συνταξιούχο των 400 και των 500 ευρώ.

Εχουμε - υποστηρίζουν - μεγάλο έλλειμμα στα Ταμεία και δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η τρομοκρατία επίσης καλά κρατεί, αφού διαρρέουν πως ή λαμβάνονται αυτά τα μέτρα ή δεν έχει συντάξεις.

Φυσικά κάτι μικρολεπτομέρειες τις ...ξεπερνάνε. Οπως για παράδειγμα ότι το έλλειμμα στα Ταμεία οφείλεται στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και στη μείωση των επιχορηγήσεων του προϋπολογισμού.

'Η το ότι επί δεκαετίες τα αποθεματικά των Ταμείων τζογάρονται στο χρηματιστήριο, γίνονται ομόλογα για τους τραπεζίτες που τα σκορπάνε. 'Η ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η ανεργία δημιουργούν επίσης πρόβλημα στα Ταμεία.

Αντιθέτως οι μεγάλοι φταίχτες είναι οι συνταξιούχοι, που είναι τεμπέληδες και θέλουν να σταματούν την δουλειά όσο μπορούν νωρίτερα. Διότι τι είναι 30 και 35 χρόνια δουλειάς όταν μπορείς να εργάζεσαι 45 και 50;

Α, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που δεν το προσέξατε, πήραμε και ...εύσημα από την Κομισιόν. Εχουμε κάνει «μεγάλη πρόοδο» στον τομέα της ανταγωνιστικότητας με τις αλλαγές στην «αγορά εργασίας» όπως είπε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κοινότητας.

Τώρα τι είδους ...πρόοδος μπορεί να είναι το να καταργείς τα 8ωρα, τις συλλογικές συμβάσεις και άλλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, μόνο αυτοί μπορούν να το καταλάβουν.

Μας λένε ότι πάμε μπροστά, ενώ βαδίζουμε κατευθείαν στη βαρβαρότητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ