Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απολύουν εκατοντάδες συμβασιούχους

Την απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) μεθοδεύει η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτική αρχή της πόλης και η διορισμένη από την ίδια πλειοψηφία που διοικεί το ΔΒΑ.

Χτες, επρόκειτο να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΒΑ, προκειμένου η πρόεδρος και οι λοιποί της παράταξής της να αποφασίσουν ότι από τους 272 συμβασιούχους, που έχασαν πρόσφατα ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο (προσωπικό έμπειρο και καταρτισμένο που κάλυπταν μεγάλες ανάγκες), να επαναπροσλάβουν με δίμηνες συμβάσεις μόλις εξήντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των σταθμών, την εντατικοποίηση εργασίας στο εναπομείναν προσωπικό, το πόσα παιδιά θα φιλοξενηθούν και σε τι συνθήκες. Την απόλυσή τους προανήγγειλε προχτές ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Σαν αντεπιχείρημα υποστηρίζει ότι θα διεκδικήσει πρόσληψη 200 άλλων συμβασιούχων, ανακυκλώνοντας ουσιαστικά ανέργους.

Ενώ η συνεδρίαση χτες ήταν να γίνει στα κεντρικά του ΔΒΑ στα Σεπόλια, με πρόσχημα "φόβους" μελών της πλειοψηφίας ότι θα γίνουν "επεισόδια" από απολυμένους συμβασιούχους, τελευταία στιγμή μετέθεσαν τη συνεδρίαση να γίνει στο δημαρχείο στην Αθηνάς. Επίσης, ενώ η διοίκηση είχε μαζέψει εκεί όλο το διευθυντικό προσωπικό του ΔΒΑ, η πρόεδρος Μ. Ηλιοπούλου δεν παρουσίασε κανένα εισηγητικό. Ακολούθως, πατώντας σε κάποια ένταση που η ίδια η πλειοψηφία με τις μεθοδεύσεις της προκάλεσε, "απέσυρε" το θέμα, είπε ότι θα το φέρει σε άλλη συνεδρίαση, έλυσε τη συνεδρίαση. Ετσι, μένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ούτε αυτούς τους 60 απολυμένους να επαναπροσλάβουν. Με τέτοια κι άλλα κόλπα, οι σταθμοί του δήμου υπολειτουργούν, παρατηρείται πλέον το φαινόμενο να εργάζεται μόνο μία καθαρίστρια για εκατό παιδάκια.

Θυμίζουμε ότι προχτές στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα ακριβώς την κατάσταση στους σταθμούς του δήμου, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή, καθώς οδηγεί τους συμβασιούχους στην ανεργία, αφού πρώτα οι διοικήσεις του δήμου τους ξεζούμισαν για μια δεκαετία. Οτι ανακυκλώνει ανέργους. Οτι ενώ υπάρχουν 299 επιτυχόντες μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για πρόσληψη ακριβώς στο Βρεφοκομείο, η δημοτική αρχή δεν πιέζει την κυβέρνηση επιτέλους να τους προσλάβει.

Ζήτησε, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο όπου έχουν περιέλθει οι παιδικοί σταθμοί, οι εργαζόμενοι εκεί, οι οικογένειες και τα παιδιά τους: Η δημοτική αρχή να διεκδικήσει τώρα την πρόσληψη των 299 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ. Να σταθεί επίσης στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους έστω με δίμηνα.

Θυμίζουμε ακόμα ότι οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Αθήνας με πολύμορφες παρεμβάσεις διεκδικούν: Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός σταθμών. Καμία απόλυση συμβασιούχου, ανανέωση των συμβάσεών τους, δρομολόγηση μονιμοποίησής τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη δικαιώματα. Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι, δωρεάν σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς διεύρυνση του δικτύου των σταθμών, ώστε να ανταποκρίνεται στις διευρυνόμενες ανάγκες. Ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων για άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα πάρουν παιδιά τον... Οκτώβρη(2013-09-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς(2013-02-14 00:00:00.0)
Στον αέρα η λειτουργία των παιδικών σταθμών(2012-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ