Κινητοποιήσεις αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και καλεί τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση για γενική απεργία:
-- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη στις 8/9.
-- Στις 12/9 σύσκεψη στην Αθήνα με φορείς που εμπλέκονται με την Υγεία όπως η Τοπική Διοίκηση, φαρμακευτικούς και ιατρικούς συλλόγους, με στόχο να συγκροτηθούν επιτροπές Υγείας πανελλαδικά. Σε αυτό διαφώνησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (σ.σ. συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) αντιτείνοντας πως τόσο η Τοπική Διοίκηση όσο και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, στηρίζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας.
-- Στις 13/9 Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων των νοσοκομείων της χώρας.
-- Στις 20/9 ανοιχτές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία με καταλήψεις Ταμείων και άλλες παρεμβάσεις.
-- Στις 27/9 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
-- Στις 4/10 πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο. Η στάση εργασίας θα μετατραπεί σε 24ωρη απεργία αν δεν υπάρξει απόφαση από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
-- Επισχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία για απλήρωτα δεδουλευμένα.
Οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Κινημάτων» (σ.σ. στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρθηκαν στην ανάγκη -τάχα- γενικά να υπερβούν τα κόμματα, όχι φυσικά η πολιτική που αυτά στηρίζουν. Ετσι, ως πολιτικό στόχο των κινητοποιήσεων η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την «ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκείται», ενώ οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ την «ανατροπή της πολιτικής». Τα «βρήκαν» όμως στην ύπαρξη επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, στην αξιολόγηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπως επίσης σιώπησαν όλοι μαζί όταν η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ πρότεινε να μην πληρώνει κανείς στα νοσοκομεία, να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των ανέργων και η χρηματοδότηση της Υγείας να γίνει αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.