Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Προετοιμασία σε ακατάλληλη πισίνα;

Η έλλειψη οικονομικών πόρων - για τη σωστή χρήση των κολυμβητηρίων - δε δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην αγωνιστική προετοιμασία. Αλλά και στην υγεία των κολυμβητών... Οι ευθύνες λοιπόν των κυβερνώντων - που δημιούργησαν με τις ανάλγητες και επικίνδυνες πολιτικές τους, τη ζώσα πραγματικότητα - μεγιστοποιούνται.

Σοβαρότατο ζήτημα έχει προκύψει στην ομάδα υδατοσφαίρισης νέων, η οποία αναχωρεί σήμερα για τη Γαλλία όπου θα διεξαχθεί το οικείο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2-9/9). Μιλώντας (στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την προετοιμασία (στον Αγ. Κοσμά), ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Π. Δαμάσκος αναφέρθηκε στα κρούσματα ιώσεων σε διεθνείς.

«Ακόμα και το νερό που κολυμπούν οι παίκτες δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλο, αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος λόγω χρεών προς το Χημείο του Κράτους. Βέβαια, δεν ξέρω αν ήταν αυτή η αιτία των ιώσεων αλλά το γεγονός αυτό μας αφήνει υποψίες. Πρόκειται για δραματική κατάσταση». Οπως είπε στον «Ρ», «πάνω από το 50% των παιχτών (!...) προσβλήθηκε από ίωση». Ευτυχώς χωρίς σοβαρότερες συνέπειες από πονόλαιμο και πυρετό.

Η πισίνα άνοιξε στα τέλη Ιουνίου. «Βάλανε νερό, ώστε να ζεσταθεί από τον ήλιο (!...). Γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο. Από τότε, όπως μου έχουν πει οι υπάλληλοι του Αγ. Κοσμά, δεν έχει γίνει έλεγχος»...

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία πιέζει για λύσεις τους υπεύθυνους (ΓΓΑ και διοίκηση Αγ. Κοσμά) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουμε στείλει 2 επιστολές», μας είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δ. Διαθεσόπουλος, αλλά απάντηση δεν πήραμε. «Η κατάσταση είναι τραγική και δεν ξέρουμε τι θα γίνει». Ο υφυπουργός, Γ. Ιωαννίδης, τι έχει να πει;

  • Την (καλύτερη δυνατή βάση των συνθηκών, όπως είπε ο εκλέκτορας) αποστολή της εθνικής αποτελούν οι Παρασκευόπουλος, Σολανάκης, Χατζηγούλας, Γαλανόπουλος, Τίγκας, Χρυσοσπάθης, Αλβέρτης, Παπαδόπουλος, Μαρινάγης, Καζάζης, Δερβίσης, Λουϊζίδης, Βελώνιας. Η «γαλανόλευκη» με πρώτο στόχο την 8άδα, στο πλαίσιο του 3ου Ομίλου, θ' αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία (2/9), τη Ρωσία (3/9) και την Ισπανία (3/3).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ