Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Σκληρά παζάρια

«Τόσα δίνω, πόσα θες». Οι... ταγοί του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, με... γνώμονα το καλό του αθλήματος συνεχίζουν τα σκληρά παζάρια, για να καταλήξουν στον τρόπο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Χτες η Football League είχε έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να εξετάσει το θέμα. Η πλειοψηφία των ΠΑΕ μελών της αντιδρούν - με τα ως τώρα προσφερόμενα ανταλλάγματα - στη συμμετοχή των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας στο πρωτάθλημα. Στο τσακ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία (θα είχε απορριφθεί οριστικά) το αίτημα των τριών.

Τελικά, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια πενταμελής επιτροπή (Σπ. Καλογιάννης, Στ. Σφακιανάκης, Ανδ. Πάτσης, Ν. Σαλευρής, Κ. Παπαδόπουλος), που θα διαπραγματευθεί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους (ΕΠΟ, Super League). Οι οποίοι κλήθηκαν σε «κοινή συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ, έως την Τρίτη 4/9/2012».

Τα ζητήματα που καλούνται να λύσουν οι εμπλεκόμενοι είναι: Οικονομικά (ποιος θα πληρώσει και πόσα επιπλέον χρήματα), θεσμικά (τροποποιήσεις κανονισμών και προκηρύξεων), διαδικαστικά (αριθμός ομάδων). Και μια ακόμα... λεπτομέρεια. Το παράνομο της επιχείρησης...

Οπως αναγνώρισαν αρκετές ΠΑΕ αλλά και ο νομικός σύμβουλος της Football League, Αντ. Βουγίδης: «Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στην αποκατάσταση» των τριών. Τέτοια... πταίσματα πάντως μάλλον δεν θα πτοήσουν τις ΠΑΕ. «... μην ξεχνάτε ότι έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα»... Οταν λοιπόν ικανοποιηθούν από τα ανταλλάγματα, προφανώς θα ξεπεραστεί η... ασήμαντη αυτή λεπτομέρεια. Το ρόλο του παροχέα επίφασης νομιμότητας θα διαδραματίσει (και σ' αυτή την περίπτωση) η ΕΠΟ.

Οταν το αλισβερίσι ολοκληρωθεί και όλα τα... τυπικά ζητήματα συμφωνηθούν, ΠΑΕ και θεσμικοί αθλητικοί φορείς θα απευθυνθούν στον υφυπουργό, Γ. Ιωαννίδη, για να πληρωθεί (μέσω της ΟΠΑΠ ΑΕ) ο λογαριασμός.

  • Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Εργοτέλης διαχωρίζει τη θέση της. Πιστεύει ότι το θέμα «δεν θα πρέπει να απασχολήσει καν τη διοργανώτρια αρχή καθ' όσον ετέθη κατά τρόπο αυθαίρετο, απαράδεχτο και μη νόμιμο». Αναφέρεται σε «συγκυριακές σκοπιμότητες» και γνωστοποιεί ότι «καταψήφισε την ανακοίνωση που εξεδόθη κατά πλειοψηφία».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ