Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Βασάνισαν άγρια μετανάστη εργάτη

Καθημερινά αποδεικνύεται με επικίνδυνο τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης πυροδοτεί φαινόμενα ρατσιστικής βίας με απρόβλεπτες συνέπειες

Αιγύπτιος εργάτης γης βασανίστηκε το Σάββατο στην Μανωλάδα της Ηλείας από δύο ντόπιους. Οι δύο δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι και στα χέρια, σφήνωσαν το κεφάλι του 22χρονου ανάμεσα στην πόρτα του αυτοκινήτου και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο στο δρόμο και τον παράτησαν αιμόφυρτο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο που κάλεσαν περίοικοι, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Οταν πάρει εξιτήριο θα απελαθεί γιατί δε διαθέτει χαρτιά. Ο ένας από τους δύο Ελληνες εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο άλλος αναζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τη βάρβαρη επίθεση κατά του εργάτη κρύβεται η εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες καλλιεργειών φράουλας που με πρόσχημα ότι η φράουλα δεν πάει καλά δεν πληρώνει πολλούς μετανάστες εργάτες γης που κυκλώματα δουλεμπόρων έχουν προωθήσει στην περιοχή. Οι περισσότεροι δεν έχουν χαρτιά και άδειες παραμονής, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι η ρατσιστική βία και η εκμετάλλευση των μεταναστών από τους εργοδότες, συνδέονται άμεσα. Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και βέβαια, τέτοιες συμπεριφορές, αναπτύσσονται και τροφοδοτούνται από την πολιτική της συγκυβέρνησης που σπρώχνει ομάδες φασιστοειδών και αδίστακτα αφεντικά σε ρατσιστικές συμπεριφορές, ακόμα και σε βασανισμούς. Θυμίζουμε ότι το στίγμα αυτής της πολιτικής είχε δοθεί προεκλογικά από τον Αντ. Σαμαρά με τα περί «ανακατάληψης της πόλης». Με την έναρξη του λεγόμενου «Ξένιου Δία» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, επανέλαβε τα περί «ανακατάληψης της πόλης» ενώ η συγκυβέρνηση προχωρώντας ακόμα πιο βαθιά επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκονταν και βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου, σε κατάσταση συνολικής ανατροπής της κοινωνικής δομής από το μεταναστευτικό»!

Ετσι έχουμε και τη δράση φασιστικών ομάδων που παίρνουν στο κυνήγι μετανάστες. Η λογική που έχουν καλλιεργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Πατούν πάνω σε πραγματικό, ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα και το εκμεταλλεύονται για να θέσουν σε εφαρμογή επικίνδυνα σχέδια. Ολο και πιο συχνά εμφανίζονται φασιστοειδή, «χρυσαυγίτες» να επιτίθενται και να διοργανώνουν συγκεντρώσεις ενάντια σε εξαθλιωμένους, πεινασμένους ανθρώπους, ακόμα και σε μετανάστες που έχουν συλληφθεί και οδηγούνται σε χώρους κράτησης για να απελαθούν.

Θυμίζουμε, τα όσα έγιναν στην Κόρινθο προ ημερών, με την «Χρυσή Αυγή» να αναλαμβάνει ρόλο ταγμάτων εφόδου και τα μέλη της, με εξάρτυση που χρησιμοποιούν αστυνομικοί, να συγκεντρώνονται έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο στο οποίο είχαν μεταφερθεί μετανάστες που είχαν συλληφθεί ύστερα από τις απάνθρωπες επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν στους πλανόδιους μετανάστες που βρίσκονταν μπροστά στις καφετέριες. Τα φασιστοειδή χτυπούσαν άγρια τα θύματα και μόλις τέλειωσαν το έργο τους, έσπευσαν να εξαφανιστούν..

Θυμίζουμε ακόμα τις πρόσφατες επώνυμες καταγγελίες δύο Πακιστανών εργατών που δουλεύουν στα ΕΛΠΕ και κατήγγειλαν «αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» κατά την διάρκεια ελέγχων(σ.σ. του λεγόμενου Ξένιου Δία) στο Αιγάλεω, να τους χαστουκίζουν όταν είπαν τον τόπο καταγωγής τους». Μάλιστα τον έναν από αυτούς ο αστυνομικός της ομάδας «Δίας» με πένσα του πάτησε τον δάκτυλο ενώ τους έλεγαν να φύγουν από την χώρα «γιατί εμείς δεν έχουμε δουλειές κι εσείς δουλεύετε». Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι «στο Β' Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω τους φόρεσαν κράνη οι αστυνομικοί και τους χτυπούσαν τα κεφάλια αναμεταξύ τους».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αδιάκοπα οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της κατασταλτικού αντιμεταναστευτικού «Ξένιου Δία» στην Αθήνα. Ετσι, από τις επιχειρήσεις της Κυριακής προσήχθησαν 167 αλλοδαποί και συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί χωρίς χαρτιά. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα: Προσήχθησαν 12.455 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 2.035.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχειρήσεις - «σκούπα»(2013-10-10 00:00:00.0)
Απελάσεις και συλλήψεις μεταναστών(2013-02-02 00:00:00.0)
Απελάσεις και συλλήψεις μεταναστών(2013-02-02 00:00:00.0)
Η ρατσιστική βία πυροδοτείται από την πολιτική της κυβέρνησης(2012-10-30 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών(2012-09-06 00:00:00.0)
Επεκτείνεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών(2012-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ