Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ματωμένο Αύγουστο του 1944, στο Ολοκαύτωμα Πάνω Σφαγείων-Μπλόκο της Καλλιθέας, διοργανώνουν, σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού και η Οργάνωση Κεντρικού Τομέα Αττικής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, στην Πλατεία Ελπίδας Π. Σφαγείων ώρα 7 μ.μ. Τη μέρα αυτή του 1944 ναζί κατακτητές και ταγματασφαλίτες σαρώνοντας όλη την περιοχή, εκτέλεσαν 16 ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝίτες 14 -25 ετών από τα Παλαιά Σφαγεία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Ερρίκος Βακαλόπουλος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Σοφία Σκλαβενίτη, στέλεχος της ΚΝΕ.

- Εκδήλωση για την ίδρυση των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, οργανώνουν τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ξηρόλακκας» της Καρυάς Ολύμπου, την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ..

Λεωφορεία για το χώρο της εκδήλωσης θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 9 π.μ. από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Λάρισας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται καθημερινά 9.00-12.00 (εκτός Κυριακής), στο τηλέφωνο 2410.252611.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ