Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεθαύριο η σύσκεψη για το συντονισμό στον κλάδο

Γίνεται στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 12 Σεπτέμβρη

Από πρόσφατη απεργία των εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία στην Αττική
Από πρόσφατη απεργία των εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία στην Αττική
«Να οργανώσουμε τώρα τη μάχη για τη ζωή μας χωρίς καθυστέρηση». Με αυτό το σύνθημα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη και τον αγώνα τους για να μην υπάρξει καμιά μείωση στους μισθούς τους, για να υπογραφεί τοπική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε απεργία του κλάδου στην Αττική στις 12 Σεπτέμβρη.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Το Συνδικάτο και η πλειοψηφία των επιχειρησιακών Σωματείων του κλάδου στην Αττική, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 24/8/2012, αποφασίσαμε:

  • Τη συνέχιση του αγώνα για να μην εφαρμοστεί στην Αττική η κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση, με μείωση 15% στους μισθούς μας, που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους.
  • Τη διεκδίκηση Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία, καθώς και επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων που θα διασφαλίζουν την επιβίωση των οικογενειών μας.
  • Την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία της Αττικής την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012, αν δεν απαντήσουν θετικά οι εργοδοτικές οργανώσεις των Ξενοδόχων και των Εστιατόρων στην πρόταση που τους κάναμε για υπογραφή Τοπικών Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Πρόσκληση για κοινή σύσκεψη όλων των συνδικαλιστών του κλάδου την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων πίσω από τη Μητρόπολη (Αγίας Φιλοθέης 5Α), με θέμα την οργάνωση του αγώνα μας. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίσαμε να καλέσουμε Κλαδικά Σωματεία, και συλλόγους αυτοαπασχολουμένων με σκοπό όχι μόνο τη στήριξη της απεργίας του κλάδου, αλλά και ανταλλαγή σκέψεων για τα μεγάλα και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
«Οργανώνουμε και σχεδιάζουμε καλά τη μάχη»

Και αμέσως μετά τονίζει:

«Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορούν οι οικογένειές μας να στερούνται ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ολομέτωπη επίθεση προς τους εργαζόμενους από το κεφάλαιο και την ΕΕ το επόμενο διάστημα θα γίνει με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα.

Γι' αυτό δεν πρέπει κανείς να υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Δε θα βάλουμε την υπογραφή μας στη σφαγή της ζωής μας. Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και να διασωθεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αν μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα γλιτώσουμε από την ανεργία και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Οργανώνουμε και σχεδιάζουμε καλά τη μάχη, βάζοντας στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις κατά χώρο, παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και δημιουργούμε αγωνιστικό κλίμα.

Δεν είναι ανίκητοι!

Μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση διαρκείας, με όπλα την ταξική μας ενότητα και την οικοδόμηση μιας γερής συμμαχίας με όσους πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ