Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Στυλοβάτες της βαρβαρότητας και της «αναμόρφωσης»

Παράλληλα με τη στήριξη της συγκυβέρνησης, συνεργάζονται και στην ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας

Την προσήλωσή τους στην προώθηση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, με διακηρυγμένο στόχο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αλλά και την πλήρη στήριξή τους στην κυβέρνηση συνεργασίας, εκφράζουν με κάθε ευκαιρία οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και ενημερώνονται για την πορεία συγκρότησης του νέου αντιλαϊκού πακέτου, αλλά και για το επικείμενο ταξίδι του Αν. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στη διάρκεια της οποίας θα δοθεί και η τελική έγκριση για τα σφαγιαστικά μέτρα, θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Παρίσι και πιθανά στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει και μια σύσκεψη μετά την αυριανή συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με την Ιπποκράτους θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες ο Ε. Βενιζέλος με τον Φ. Κουβέλη, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού το σύνολο των μέτρων τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια τους.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται και στο γενικότερο επικοινωνιακό σχεδιασμό της συγκυβέρνησης, αφού οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να συντηρήσουν ένα κάλπικο προφίλ «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» και να εμφανιστούν σαν «θεματοφύλακες» της «ήπιας προσαρμογής» και της σφαγής του λαού με «δίκαια κριτήρια».

Σ' αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι χτεσινές δηλώσεις του Φ. Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη υποστήριξε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Πίσω από τους φραστικούς λεονταρισμούς, ο Φ. Κουβέλης επιδίωξε να κρύψει ότι είναι έτοιμος να προσυπογράψει ένα άλλο «μοντέλο» εργασιακής εφεδρείας, αρκεί να φέρει δημοσιονομικά αποτελέσματα. Εξάλλου, χτες ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για την εφαρμογή «νέου τύπου» εργασιακής εφεδρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φ. Κουβέλης τάχτηκε και υπέρ της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» σαν μέσο για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα προσυπογράψει την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών που θα χρησιμοποιηθούν σαν μέσο για εκπαραθύρωση δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε: «Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη για αύριο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπου θα εξεταστούν οι επαφές τους με στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για «ανασύσταση της κεντροαριστεράς» που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Κουκουλόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν επαφές με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «μετακόμισαν» στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως σημειώνει η Ιπποκράτους, με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει «κοινή σύμπλευση», ενώ και «με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε καλό κλίμα»».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ