Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επέκταση της απάνθρωπης επιχείρησης και στην επαρχία

Eurokinissi

Συνεχίστηκε και χτες η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. «Ξένιος Ζευς» σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αστυνομικοί, που έχουν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών στους δρόμους της πόλης, συνέλαβαν 69 άτομα από τα συνολικά 531 που προσήχθησαν στις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Εκτός των ελέγχων στους δρόμους, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε 23 σπίτια της Αθήνας.

Λόγω της ...επιτυχίας της επιχείρησης, όπως διατρανώνει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Αστυνομίας, σταδιακά αλλά σύντομα οι «έλεγχοι» θα επεκταθούν και στην επαρχία. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Χ. Μανούρας ήταν πιο συγκεκριμένος ως προς το χρονοδιάγραμμα, καθώς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε πως το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Από την άλλη, 46 μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους είτε αεροπορικώς είτε οδικώς. Συγκεκριμένα, οι 38 μετανάστες γύρισαν σε Πακιστάν, Αλβανία, Μαρόκο, Ιράκ, Μολδαβία, Κίνα και Ινδία.

Τέλος, σε 85 προσαγωγές ατόμων της φυλής Ρομά προχώρησαν χτες αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε σε καταυλισμό στο Βοτανικό. Οπως ανακοινώθηκε, η επιχείρηση έγινε χτες το πρωί και συμμετείχαν εκτός από αστυνομικούς, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, αλλά και ανδρών της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. Από το χώρο απομακρύνθηκαν απορρίμματα και διάφορα υλικά που είχαν παραμείνει στο χώρο μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό το βράδυ της περασμένης Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ