Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες

Οτι, πρώτον, τα φαινόμενα δεν αφορούν όλους τους δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σκληρά εργαζόμενοι. Δεύτερον, ότι αυτή την κατάσταση στο Δημόσιο («σπατάλη και διαφθορά») και με τις «πλαστές ή αδικαιολόγητες συντάξεις», δεν τη διαμόρφωσαν γενικά κάποιοι ...«πολιτικοί» - όπως αναφέρει - αλλά συγκεκριμένες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτοί, δηλαδή, που εξακολουθούν να (συν)κυβερνούν και σήμερα. Είναι γέννημα θρέμμα του δικού τους πολιτικού συστήματος, αυτού του συστήματος που οι ίδιοι στηρίζουν ολόπλευρα. Τρίτον, ότι σπατάλη και διαφθορά και κακοδιαχείριση, στο δημόσιο τομέα, υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και στις ΗΠΑ και στη Γερμανία και στη Γαλλία, παντού, έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί σκάνδαλα, στα οποία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Το ζήτημα της διαφθοράς και της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας. Σε μερικές, μάλιστα, χώρες η «διαπλοκή» είναι επίσημο στοιχείο της πολιτικής πρακτικής (π.χ. στις ΗΠΑ, όπου η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων ανοιχτά στηρίζεται και χρηματοδοτείται από πολυεθνικές).

Ας σταματήσει, λοιπόν, η «Καθημερινή» να «παίζει» με τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Για την κρίση δε φταίνε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε κάποιες «πλαστές συντάξεις», που το ίδιο πολιτικό σύστημα ανέχτηκε. Ακόμη και στο ίδιο το χρέος που οι ίδιοι οι αστοί οικονομολόγοι θεωρούν ως αιτία της κρίσης, αυτά τα ποσά είναι ...σταγόνα στον ωκεανό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ