Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
Το ενδιαφέρον σε τρεις τελικούς

Στον τελικό του δίζυγου αγωνίζεται σήμερα ο Βασίλης Τσολακίδης
Στον τελικό του δίζυγου αγωνίζεται σήμερα ο Βασίλης Τσολακίδης
Ο Βασίλης Τσολακίδης στα 33 του χρόνια ντεμπουτάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα θα κάνει το καλύτερο που μπορεί στον τελικό της γυμναστικής (16.00, ΕΤ1) του δίζυγου, προκειμένου να φέρει, γιατί όχι, ένα ακόμη μετάλλιο, για τα ελληνικά χρώματα: «Θα επιχειρήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση και ό,τι προκύψει. Ολα έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά και ο μεγάλος στόχος είναι να κάνω μια καλή εμφάνιση. Δεν ήρθαμε για να «παίξουμε» με τα νούμερα και τις θέσεις», λέει συγκρατημένος και αποφεύγει να κάνει αναφορά σε διεκδίκηση μεταλλίου.

Στην ιστιοπλοΐα το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα του Βύρωνα Κοκκαλάνη στον τελικό των μεταλλίων. Στις 15.00 (ΕΤ1) ο Ελληνας αθλητής ρίχνεται στη μάχη από την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης των RSX καθώς τερμάτισε τέταρτος στην 9η ιστιοδρομία και δέκατος στη 10η και προκρίθηκε στον τελικό Ωστόσο, δεν έχει ελπίδες να βγει τουλάχιστον τρίτος και να πάρει κάποιο μετάλλιο, καθώς χρειάζεται κάτι παραπάνω από... θαύμα.

Δηλαδή, στην τελική «κούρσα» θα πρέπει να τερματίσει πρώτος και ο Γερμανός Τόνι Βίλελμ να ακυρωθεί, καθώς η διαφορά τους αυτή τη στιγμή είναι 19 βαθμοί ποινής. Ουσιαστικά, ο Κοκκαλάνης θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση και να ολοκληρώσει τον πολύ καλό αγώνα που έδωσε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα κάνω το καλύτερο δυνατό προκειμένου να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες. Είναι σχεδόν απίθανο να πάρω το χάλκινο μετάλλιο, όμως μέχρι εδώ που έφτασα είμαι ικανοποιημένος».

Στον άλλο αγώνα ιστιοπλοΐας στις 14.00 (ET1), στα «470» ανδρών θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (17.00, ΕΤ1): Και μόνο η παρουσία τους στο σημερινό τελικό ισοδυναμεί με... μετάλλιο. Τα κορίτσια στο ντουέτο, Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη, χωρίς άγχος θα προσπαθήσουν για τη διάκριση.

ΣΤΙΒΟΣ (12.00 - 14.45, ΝΕΤ): Στα προκριματικά του ακοντισμού θα αγωνιστεί η Σάβα Λίκα και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Στον πρώτο γύρο στα 110 εμπόδια έχουμε τον Κώστα Δουβαλίδη που είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Τέλος, στον πρώτο γύρο στα 200μ θα αγωνιστεί ο Λυκούργος Τσάκωνας.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ (12.00, ΕΤ1): Στον πρώτο γύρο του κέιριν θα αγωνιστεί ο Χρήστος Βολικάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ